LOGODIŢI - 1
Autor: Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 21/02/2006
    12345678910 0/10 X
"... pentru că v-am logodit cu un bărbat, ca să vă înfăţişez înaintea lui Hristos ca pe o fecioară curată." 2 Corinteni, 11:2
în calitate de credincioşi, suntem logodiţi cu Cristos şi doar cu El. în vremurile biblice, aceasta nu reprezenta doar o promisiune, ci era o parte integrantă a ritualului căsătoriei. Din momentul logodnei, cei doj erau consideraţi una. Oricum, însă, căsătoria nu se consuma decât după un an sau mai mulţi, în acest timp, mirele construia o casă pentru ei, continua să-şi curteze mireasa, aflând cât mai multe despre ea şi permiţându-i totodată să-l cunoască cât mai bine posi¬bil. La rândul ei, mireasa se pregătea învăţând tot ce putea despre el, astfel încât să-i facă pe plac în toate aspectele, în cele din urmă, mirele îşi ducea mireasa în noua casă, cei doi începând să trăiască împreună ca soţ şi soţie. Din acel moment, toate controversele erau lăsate deoparte.
Ca mireasă a lui Cristos, şi noi ar trebui să tânjim după momentul în care uniunea noas¬tră cu el va fi consumată şi vom lua parte la cina Mielului. Până atunci, Isus îşi împlineşte partea Sa din logodnă: ne pregăteşte un loc; se roagă şi mijloceşte pentru noi; continuă să ne curteze, să-şi reverse dragostea asupra noastră şi să ne aducă la cunoaşterea Sa. Care este responsabili¬tatea noastră? îţi mai aminteşti de parabola celor zece fecioare? Trebuie să ne păstrăm lămpile aprinse cu flacăra Duhului Sfânt, să ne înnoim minţile cu Cuvântul lui Dumnezeu, să ne rugăm fără încetare, să ne bucurăm mereu şi să ne iubim unul pe celălalt, la fel cum ne-a iubit El. Şi mai mult decât orice, trebuie să fim conştienţi în mod constant că suntem mireasa Lui, o reflecţie pe p3mânt a Numelui Său, a naturii şi a gloriei Sale.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1185
  • Export PDF: 3
Opțiuni