CÂND ESTE VORBA DE BANI
Autor: Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 21/02/2006
    12345678910 0/10 X
"...Totul vine de la Tine, şi din mâna Ta primim ce-ti aducem." l Cronici, 29:14
Când vine vorba de bani, nu uita niciodată următoarele trei lucruri:
1) Dumnezeu posedă totul! Poate contul este pe numele tău, însă ai grijă să nu-ţi faci idei greşite, la aminte: "Totul vine de la Tine, şi din mâna Ta primim ce-Ţi aducem." Când Dumnezeu îţi spune să dăruieşti o anumită sumă pentru o anume cauză, nu spune: "O să mă mai gândesc", pentru că dincolo de fiecare act de supunere aşteaptă o binecuvântare. Dumnezeu a spus: "O! de ar rămânea ei cu aceeaşi inimă ca să se teamă de Mine şi să păzească toate poruncile Mele, ca să fie fericiţi pe vecie..." (Deuteronomul, 5:29). Vrei să-ţi meargă bine? Atunci fă ce-ţi cere Domnul"
2) Dumnezeu este Sursa ta! Nu uita, fiecare lucru bun pe care-l ai provine de ia'El. Nu este rău să te bucuri de banii pe care-i ai, ci să te încrezi în ei. Pavel a spus: "să... -şi pună nădejdea... în Dumnezeu, care ne dă toate lucrurile din belşug, ca să ne bucurăm de ele." (l Timotei, 6:17)
3) Fiecare decizie în privinţa cheltuielilor este o decizie spirituală! Carnetul tău de cecuri îţi reflec¬tă valorile şi priorităţile. Aşa că, al tău ce spune? în privinţa dărniciei, creştinii din Macedonia au 20
fost excepţionali, la aminte: "Vă mărturisesc că au dat de bună voie, după puterea lor, şi chiar peste puterile lor. Şi ne-au rugat cu mari stăruinţe pentru harul şi părtăşia la această strângere de ajutoare pentru sfinţi. Şi au făcut aceasta nu numai cum nădăjduisem, dar s-au dat mai întâi pe ei înşişi Domnului, ş'i apoi nouă, prin voia lui Dumnezeu." (2 Corinteni, 8:3-5) Dacă Dumnezeu are acces la inima ta, are acces şi la banii tăi. Adevărata libertate financiară vine când dăruirea nu-ţi mai ameninţă siguranţa, deoarece ştii că Dumnezeu este împlinitorul fiecăreia dintre nevoile tale!
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1417
  • Export PDF: 4
Opțiuni