EXPLOATAREA POTENŢIALULUI
Autor: Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 21/02/2006
    12345678910 0/10 X
"Nu că am şi câştigat premiul sau că am şi ajuns desăvârşit; dar alerg înainte, căutând sa l apuc, intrutit şi eu am fost apucat de Hristos Isus." Flllpenl, J: 12
Lucrurile asupra căreia îţi este îndreptată inima, vor determina modul în care-ţi vei petrece timpul şi consuma energia. Şi este nevoie la fel de mult de efort pentru a trăi o viaţă atât împlinită cât şi neîmplinită. Capacitatea creierului uman este de 2 miliarde de megabiţi, ceea ce înseamnă un spaţiu suficient pentru dezvoltare. Unul dintre lucrurile pe care le poţi face anul aces¬ta şi care aduc cele mai mari împliniri - reprezintă dezvoltarea minţii, la aminte: "Când nu este nici o descoperire dumnezeiască, poporul este fără frâu..." (Proverbele, 29:18) Insatisfacţia nu vine din anumite lipsuri ci din lipsa direcţiei. Prea mulţi dintre noi ne "marinăm" în "insatisfacţie" proprie, deoarece ne-am mulţumit cu mai puţin decât a intenţionat Dumnezeu pentru noi.
Calitatea vieţii este determinată de viziune - şi de efortul de a o pune în practică. Deci, concepe-ţi o listă cu domenii în care ai dori să te maturizezi şi apoi "atacă" trei din cele mai impor¬tante. Nu fi descurajat dacă unele vor fi încăpăţânate, refuzând să coopereze. Nu uita, nimic măreţ nu apare instantaneu. Pavel a scris: "Nu că am şi câştigat premiul sau că am şi ajuns desăvârşit; dar alerg înainte, căutând să-l apuc, întrucît şi eu am fost apucat de Hristos Isus." Vezi, este un proces la care trebuie să lucrezi. Uneori vei simţi că avansezi doi paşi şi regresezi trei. însă nu renunţa, este mai bine să mori pentru ceva decât să trăieşti pentru nimic. Şi dacă nu încerci să mergi dincolo de ceea ce ştii deja, nu te vei maturiza. Ce mai aştepţi? Viaţă? Aşterne-te la drum!
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 933
  • Export PDF: 3
Opțiuni