UCIDE URIAŞII
Autor: Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 21/02/2006
    12345678910 0/10 X
"...eu vin împotriva ta in Numele Domnului oştirilor..." l Samuel, 17:45
Să privim din nou la povestirea lui David şi Goliat pentru a învăţa următoarele:
1. Lucrurile care te ameninţă trebuie înfruntate! După 40 de zile de ocări la adresa lui Dumnezeu, proferate de Goliat, s-a întâmplat ceva: inamicul a devenit mai puternic, iar poporul lui Dumnezeu, mai slab. Vei reuşi doar să conferi mai multă putere lucrurilor pe care încerci să le eviţi sau să le depăşeşti!
2. Trebuie să-ţi aminteşti ce ai învăţat! David şi-a amintit de victoria pe care i-a dat-o Dumnezeu împotriva leului, pe când era păstor. Trebuie să faci şi tu la fel. la aminte: "lată ce mai gândesc în inima mea, şi iată ce mă face să mai trag nădejde: Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu Sunt la capăt, ci se înoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare!" (Plângerile, 3:21-23} Deci, ripostează!
3. Foloseşte armele inamicului împotriva sa! la aminte: "A alergat, s-a oprit lângă Filistean, i-a luat sabia pe care i-a scos-o din teacă, I-a omorât şi i-a tăiat capul. Filistenii, când au văzut că uriaşul lor a murit, au luat-o la fugă." (l Samuel, 17:51) Trebuie să fii dispus să lupţi la acelaşi nivel şi cu aceeaşi ardoare ca vrăjmaşul. Trebuie să-i înveţi tactica, după care trebuie s-o aplici împotriva sa. Şi să nu presupui niciodată că e mort, când este doar ameţit. Dacă nu-i retezi capul, se va întoarce pe furiş în aită zi, asupra ta. Optează pentru o soluţie permanentă, nu un remediu de scurtă durată, întăreşte-te cu rugăciune, reînnoieşte-ţi mintea cu Cuvântul şi caută sprijinul oferit de familia lui Dumnezeu. Iar mai presus de toate, nu uita: tăria nu este a ta, ci a lui Dumnezeu. Cu El de partea ta, nu poţi pierde.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2293
  • Export PDF: 4
  • Recomandări email: 1
Opțiuni