Ce inseamna a trai ca niste extraterestri?
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Prea iubitilor, va sfatuiesc ca pe niste straini si calatori sa va feriti de poftele firii pamantesti care se razboiesc cu sufletul" (1Petru 2:10).

Am auzit una din vorbitoarele de la Conventia anuala a femeilor, spunand ca vrea sa faca o predica cu titlul acesta. M-am gandit ca ori vrem ori nu vrem, potrivit standardului lumii acesteia, noi suntem niste alienati. Noi nu suntem pe aceeas linie de gandire cu ea, nu avem acelas sistem de valori. Am auzit recent la radio cum un cuplu isi anunta nunta care va avea loc peste 6 luni si caiinele lor va fi unul dintre "domnisorii de onoare". Nu stiu de ce ei ne califica pe noi extraterestri, cand de fapt ei sunt cei ce se abat de la normele bunei cuviinte.

A trai in concubinaj si a avea relatii sexuale inainte de casatoria oficiala, este ceva normal pentru generatia in care traim. Este numit: "o alta alternativa de viata". Nu exista pentru ei conceptul de pacat, ori ca Dumnezeu o numeste "curvie" ori "preacurvie" si ca sunt pasibili de pedeapsa din aceasta cauza. Nu mai vorbim despre homosexuali si lesbiene, care cer dreptul de a se casatori oficial!?

A ierta pe vrajmasi nu este un lucru care vine in mod natural. A iubi pe cineva care te critica in permanenta nu este un lucru normal pentru cei mai multi. A te uita pe tine si a face bine altuia nu este marca distinctiva a lumii acesteia, cand fiecare se lupta pentru sine, pentru binele personal.

A trai dupa perceptele Sfintei Scripturi este un lucru foarte demodat in secolul nostru, cand nu mai exista nici frica de Dumnezeu si nici rusine de oameni. A te pastra curat si a refuza sa faci ceea ce majoritatea face, te face nepopular. Devii o sursa de ridiculizare, de rasul tuturor. Si pe Pavel l-au facut nebun, si despre Domnul Isus a zis ca are drac, cand facea bine si vindeca pe cei stapaniti de duhuri necurate. Vrem noi sa fim mai respectati si vorbiti de bine, cand Stapanul si Invatatorul nostru a fost El Insusi etichetat?

Chiar daca suntem niste alienati pentru lume, totusi suntem intr-un loc de cinste in "casa lui Dumnezeu", suntem printi si printese. Desi traim pe pamant cu trupul, noi nu mai apartinem acestei lumi. Noi suntem aici doar straini si calatori. Toti crestinii adevarati sunt alienati de la standardul lumii. Slujesc unui Dumnezeu pe care nu-L vad, cred in Isus Hristos pentru iertarea pacatelor si nadajduiesc in viata fara de moarte si spera sa aiba in lumea viitoare "tinerete fara batranete". Chiar si Avraam, "prietenul lui Dumnezeu", a murit fara sa fi capatat lucrurile fagaduite, ci doar le-a vazut si le-a urat de bine de departe, marturisind ca este strain si calator Ceea ce este un crestin pentru lume, aceea este lumea fata de Dumnezeu.

Strain, pribeag si calator sunt azi pe-acest pamant,
Calauzit de-un singur dor; s-ajung in cerul sfant..
Imparatia Ta, o, Doamne, o doresc
Si cat as vrea s-ajung in ea, acolo sa traiesc!

Si fa sa vina mai curand Imparatia Ta,
Caci suspinam tot asteptand si crucea este grea.

O, Doamne, ajuta-ma sa nu-mi pese de ce spun altii despre Tine, ci sa-i tin privirile atintite la Tine, in orice vreme. Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1312
  • Export PDF: 3
Opțiuni