Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Panda si Koala
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Toate aceste vietuitoare te asteapta ca sa le dai hrana la vreme. Le-o dai Tu, ele o primesc; iti deschizi Tu mana, ele se satura de bunatatile tale" (Ps.104:27-28).

Panda, ursuletul alb cu pete negre si Koala, ursuletul australian, au ceva in comun, desi traiesc in habitate diferite. Panda traieste in China si Koala traieste in Australia. Ele sunt din familia marsupialelor, ca si cangurul, isi cara puiul intr-o punga (marsupiu), pe care femela o are pe abdomen, in partea dinspre picioarele din spate.

Ambele se hranesc numai cu un fel de mancare. Panda mananca numai frunze de bambus, iar Koala numai frunzele unei specii de Eucalipt, din cele vreo 300, care cresc in Australia. Apoi, viata lor o traiesc in mare parte in pomi. Acolo dorm, acolo stau cand sunt treji.

Au ei ce sa ne invete pe noi, niste muritori care adesea invadam lumea lor? Am citit recent ca numarul ursilor Panda este intr-o continua descrestere din pricina ca padurile sunt defrisate pentru a crea mai mult spatiu pentru om, dar in acelas timp limiteaza sursa lor de existenta.

Desi Dumnezeu a creat un habitat pentru toate creaturile Sale, omul interfereaza cu planurile lui Dumnezeu si vedem care sunt rezultatele. Pentru majoritatea celorlalte specii, Dumnezeu a creat o sursa imensa de hrana. Am vazut un documentar facut in Congo, Africa. Maimutele mancau unele frunze din pomi, altele iarba, altele spargeau nuci. Nu mai vorbim de varietatea de fructe, vegetale si cereale pentru om. Dar daca pentru trup este o varietate bogata, pentru suflet nu este decat un singur fel de mancare. Biblia este singura carte, singura mancare care ne poate mentine viata pe inaltimi spirituale. Asa cum nu cred sa existe muritor care sa nu-i placa painea, asa nu cred sa existe crestin care sa nu-i placa Cuvantul lui Dumnezeu. Organismul Pandei si a Koalei este adaptat numai pentru acel fel de mancare. Si daca am incerca sa-i hranim cu altceva i-am omori in scurt timp.

Sufletul omului gaseste toata vitamina, toate proteinele, toate dulciurile de care are nevoie in Cuvantul vietii. Implinirea launtrica este desavarsita numai prin Cuvantul care poarta in el viata, intretine viata si o transmite mai departe. Stim noi aprecia intelepciunea nespus de felurita a lui Dumnezeu, care a creat unitate in diversitate si unicate diversificate?

Cuvantul Tau, Isuse, azi iarasi ne-a grait
Si tainica-Ti putere adanc ne-a zguduit.
Trezitu-ne-ai in inimi din nou al Tau fior
Si-n sufletele stinse un foc aprins de dor.

Lumina Ta cea sfanta ne-a aratat pe noi
Cat suntem de nevrednici si reci si stinsi si goi.
Si Te-aratat pe Tine apoi, iubit Isus,
Cat esti de bun, de tare si ce har ne-ai adus.

O, Tu, Isuse Doamne, esti nesecat izvor,
Cuvantul Tau e vesnic putere si-ajutor.
Ajuta-ne in totul sa-L credem si sa-l traim
Pe Tine cu viata sa Te marturisim. (N. Moldoveanu - Cuvantul Tau, Isuse)

Doamne, ajuta-ma sa nu ma plictisesc de Cuvantul Tau, asa cum nu ma plictisesc de paine. Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1102
  • Export PDF: 3
Opțiuni