Credinta care rezista la incercarea focului
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

"Prin credinta au stins puterea focului, au scapat de ascutisul sabiei, s-au vindecat de boli, au fost viteji in razboaie, au pus pe fuga ostirile vrajmase" (Evrei 11:34).

   Dr. Patrick Young este un om de stiinta ale carui cercetari include materialul folosit in navele spatiale si a vestelor prin care gloantele nu penetreaza. El crede Biblia din scoarta in scoarta. El este detinatorul patentului pentru fabricarea materialului numit "Kevlar" folosit pentru vestele impenetrabile pentru gloante, si pentru Mylar, din care se fac benzile magnetice folosite in casetofoane. Kevlarul este folosit si in aviatie si la franele de automobile si la perinutele de frana.

   Pentru el, stiinta nu interfereaza cu credinta lui. El vede mana Creatorului in tot ce se intampla in jurul lui. "Lumea chimiei este o lume, zice el, care are o comportare buna. Daca intelegi principiile ei, tu o poti controla in cea mai mare masura. Pentru mine, aici este evidenta unui model si a Celui ce l-a proiectat. Daca totul ar fi venit la intamplare, eu nu cred ca lumea chimiei s-ar comporta asa de bine ca in momentul de fata".

   Cand am citit despre Kevlar si de multele si eficientele lui intrebuintari m-am gandit la credinta pe care o descrie Pavel in Evrei capitolul 11. Credinta nu este numai impenetrabila la gloante, si sabii, ci si la boli, si la dogoarea focului, si la gurile leilor si Cartea Sfanta ne da evidente din abundenta. Oamenii lui Dumnezeu au fost capabili de lucruri incredibile si imposibile daca ar fi sa le judecam dupa puterea umana. Pavel spune ca nu ne ajunge vremea ca sa vorbim de toti eroii credintei mentionati numai in Biblie.

   Viata de credinta este o viata deasupra obisnuitului. Domnul Isus spune in Matei 5:47: "Si daca imbratisati cu dragoste numai pe fratii vostri, ce lucru neobisnuit faceti? Oare paganii nu fac la fel?" Dar ca sa poti iubi pe vrajmasi cea mai mare motivatie este credinta ca Dumnezeu rasplateste orice fapta, si binele si raul. "Cine iubeste este nascut din Dumnezeu, iar cine nu iubeste, n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca El este dragoste" (1 Ioan 4:7-8). Daca paganii iubesc numai pe cei ce-i iubesc, copiii lui Dumnezeu trebuie sa-si iubeasca si vrajmasii. Dumnezeu ne-a iubit pe noi pe cand eram noi inca pacatosi. Am fost impacati cu Dumnezeu atunci cand eram vrajmasi (Rom 5:8,10). "Si cine este nascut din Dumnezeu, biruieste lumea; si ceea ce castiga biruinta asupra lumii este credinta noastra". Pentru ca cel ce crede ca Isus este Fiul luiDumnezeu, a biruit lumea, asa cum a facut-o si Isus (1 Ioan5:4-5).

   In echipamentul de defensiva al crestinului din Efes.6: 14-18, observam ca credinta are rolul unui scut, care stinge toate sagetile arzatoare ale celui rau. Toate sagetile celui rau sunt pline de o otrava de moarte si toate tintesc la inima noastra. Domnul ne cere inima noastra, si sa ne gasim placere in caile Lui. Diavolul atenteaza la inima noastra si vrea sa ne intoarcem in caile lui.

Credinta-a celor de demult, prin foc prin sabii ai razbit,
Cu fericiri tu ne-ai umplut cand vestea buna am primit.
Credinta sfanta, tare esti, tu toate, toate biruiesti.

In lanturi si in temnita, cu trupul frant se bucurau,
Cei de demult prin credinta, invins-au si cantand mureau.
Credinta sfanta, viata esti, tu chiar moartea o biruiesti.

Credinta , tu ne dai puteri si jar in piept tot tu ne dai,
Sa te vestim la toti de-aici, prin vorbe sfinte si prin trai.
Credinta sfanta dar de sus, fa sa-L urmam doar pe Isus.
(F. W.Faber-Imnurile credintei)

Tata ceresc iti multumim pentru darul credintei, atat de pretios pentru niste pacatosi muritori ca si noi. Amin.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1752
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni