Bogat... si totusi sarac
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

"Dar Dumnezeu, care este bogat in indurare, ... care ne-a iubit,...ne-a adus la viata impreuna cu Hristos...si ne-a pus sa sedem impreuna in locurile ceresti in Hristos Isus" (Efes.2:4-6).

   Zilele trecute, Gavril a cumparat pâine si am umplut congelatorul. Dar a ramas destula care nu a încaput si am pus-o în frigider. A doua zi, cand am vrut sa iau ceva din frigider vad ca pâinea nu mai este acolo. Era imposibil atâta pâine câta a fost acolo sa se consume într-o zi. L-am întrebat pe Gavril, ce s-a întâmplat cu pâinea si mi-a spus ca a venit pe acasa Adrian, unul din baietii nostri care sta cu chirie în alta parte si i-a dat-o lui. Printre altele i-a spus ca a slabit câteva kg. pentru ca nu totdeauna a avut ce mânca. M-a durut sa aud asa ceva. Când mi-am adus aminte din nou despre aceasta întâmplare, mi-a venit in minte Pilda fiului risipitor. Adrian este un fiu risipitor. "Câti argati ai tatalui meu au belsug de pâine si eu mor de foame aici" (Luca 15:17), iar în Iacov 4:2 scrie: "...nu aveti pentru ca nu cereti". Ce tragedie! Adrian are cheia de la casa noastra si poate veni oricând acasa sa manânce. Niciodata nu l-am oprit de la mâncare.

   De aici eu am învatat o lectie. Asa se întâmpla cu multi crestini. Tatal ceresc are frigiderul plin, cu tot felul de bunatati si noi murim de foame, flamânzim, slabim pentru ca nu cerem. Dumnezeu ne-a dat cheia de la magazia cerului, dar noi nu cerem si nici nu avem. Dumnezeu asteapta sa ne daruie ce are si chiar pe Sine. Mi-aduc aminte de o sora care spunea ca a fost tare geloasa pe prietena baiatului ei când acesta în loc s-o roage pe ea, a rugat-o pe prietena lui sa-i faca un ou ochi. Dumnezeu este un Dumnezeu gelos si un Dumnezeu generos.

   Când Gavril i-a propus sa se mute acasa, pentru ca i se expira contractul de închiriere si trebuie sa se mute, a spus ca nu poate veni acasa pentru ca are prea multe lucruri si nu are unde le pune. Imediat mi s-a dus gândul la Many si la Cris care locuiesc acasa. Ei au aproape nimic în comparatie cu Adrian si Natanael care stau cu chirie. Dar tot ce este al tatalui lor este si al lor. Locuiesc în aceeasi casa, manânca la aceeasi masa, se folosesec de baie si de toate facilitatile din casa. Înteleg acum parca mai bine ce ne împiedeca de cele mai multe ori sa fim cu Tatal ceresc si sa ne bucuram de tot ce Tatal are. Analogia aceasta ne arata ca sunt "multe lucruri" ale noastre care ne apartin, care sunt numai ale noastre, si de care Tata nu are nevoie. Cei ce traiesc în casa, niciodata nu au dus lipsa de cele trebuincioase. Tata a avut grija de pâine, de caldura, de haine. Aceasta a fost alegerea lor sa traiasca sau sa nu traiasca cu Tata. Cei ce au plecat de acasa au dus lipsa de un lucru sau altul, dar totdeauna s-au putut întoarce acasa si avea cele necesare. O, cum n-ar vrea Tatal ceresc ca nici una din creaturile Lui sa nu duca lipsa de nimic.

   Într-o dimineata am auzit o bataie usoara în usa dormitorului meu. Dupa ce am raspuns sa intre, în usa s-a aratat Adrian sa-mi spuna vestea ca se întoarce acasa. M-am bucurat de aceasta veste. A venit acasa cu toate lucrurile, care mai înainte spunea ca nu are unde le pune. S-au gasit loc pentru ele. La fel este si cu Tatal nostru ceresc. Asteapta aceasta bataie gentila la usa cerului sa i se spuna: "Tata, ma întorc acasa". Lucrurile pe care le-am acumulat, îsi pot gasi un loc, la crucea Domnului Isus. Domnul va distruge unele din ele, care sunt pacatoase, unele vor fi date la moarte ca sa ni se redea înviate. Peste unele va trebui sa treaca botezul focului. Dar ce este important este noua relatie în care am intrat cu Tata. Adrian manânca la masa noastra, are îndrazneala sa ne ceara sa-l ajutam cu bani sau ajutor fizic. Este departe de a fi perfect, ori copilul pe care-l vrem noi, dar este cu noi si este al nostru, si se bucura si se foloseste de ceea ce este al nostru. Sa nu asteptam sa fim perfecti înainte de a merge înapoi la Tata. Noi înca continuam sa ne rugam pentru el. Într-o zi ne-a întrebat: "Ce as putea sa fac cu viata mea?" I-am spus: "Da-o lui Isus si El va face ceva minunat din ea". Astept ca Domnul sa lucreze în viata lui pâna isi va veni complet în fire.

Ajuta-ne, Tata sa vedem cat de mult ne-ai iubit, incat ai dat pe Fiul Tau sa moara. Amin.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2365
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni