Tom Cruise - misiunea imposibila
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Ci voi veti primi o putere, cand se va pogora Duhul Sfant peste voi si-i veti martori in Ierusalim, in toata Iudea, in Samaria si pana la marginile pamantului" (Fapte 1:8).

Cine a urmarit filmul, in care Tom Cruise este eroul principal, "Misiunea imposibila" si-a putut da seama la cate riscuri a fost supus inainte de a pune mana pe niste secrete inregistarte undeva in memoria unui calculator. Dar, totdeauna, in filme, eroul principal le biruieste pe toate si ajunge in posesia lucrului ravnit, oricare ar fi motivatiile: bani, placere, renume.

Cand am urmarit toate riscurile la care Tom s-a expus, mi-am dat seama ca sarcina raspandirii Evangheliei, incredintata ucenicilor, la vremea inaltarii Domnului Isus la cer, suna a fi o misiune imposibila. Daca ne gandim ca mijloacele de transport si de comunicatie nu erau nici macar a suta parte din ceea ce este in secolul XXI, am putea conclude: Este imposibil; sa atingem acest gol de a ajunge pana la marginile pamantului.

Dar ce ma impresioneaza si ma umple de admiratie este ca ucenicii nu au facut nici un comentariu la spusele Domnului Isus. De ce? Pentru ca Domnul Isus le mai facuse o promisiune. "Cand se va pogora Duhul Sfant peste voi, imi veti martori in.....". Desi nu au stiut cum aceasta se va intampla, ei au crezut. Ei nu au trebuit imediat sa ajunga la marginile pamantului, caci Dumnezeu a trimis, la numai zece zile dupa inaltarea Lui la cer, reprezentanti din mai mult de 15 tari la Ierusalim, unde erau ei adunati, ca sa auda Evanghelia. Acestia la randul lor, intorcandu-se acasa au dus cu ei vestea cea buna. Avem relatat cazul famenului Etiopian care s-a intors acasa mantuit, si poate ca si altii au fost mantuiti intre cei trei mii care au fost botezati.

Chiar daca am avea cele mai sofisticate mijloace de comunicatie, dar daca nu avem puterea Duhului Sfant, Evanghelizarea lumii ar fi o misiune imposibila. Slavit sa fie Domnul nostru. El initiaza si El duce la indeplinire prin puterea lui cea mare. Putem exclama impreuna cu Isaia: "Doamne, Tu esti Dumnezeul meu; pe Tine Te voi inalta! Laud Numele Tau, caci ai facut lucruri minunate; planurile Tale facute mai dinainte s-au implinit cu credinciosie" (25:1). Noi putem vedea acum ceea ce Isaia a vazut doar prin credinta. Evanghelia a ajuns pana in cele mai indepartate unghere ale pamantului si Evanghelia Imparatiei trebuie sa se vesteasca la orice faptura inainte de venirea Domnului Isus a doua oara.

Dumnezeu nu ne cere imposibilul fara a ne pune la dispozitie si resursele necesare. El este Cel ce deschide usi si pregateste inimile pentru primirea Cuvantului. Gwendy, o misionara in Africa ne scrie de dificultatile pe care le intampina acolo, calatoriile riscante pe drumurile de piatra pline de gropi, dormitul pe jos, si in compania serpilor uneori, cu toate acestea copii africani se intorc cu zecile si cu sutele la Dumnezeu. Acum nu mai este nici bariera de limba. Dumnezeu a dat unora abilitatea de a invata o limba sau mai multe cu multa usurinta. El controleaza granitele tuturor tarilor si cand se inchide o usa, El deschide alta.

Staruieste, rabda, lupta calea-i grea, vrajmasii multi,
n-asculta chemarea lenei, esti pierdut dac
Nu-nceta, nu sta, nu pierde timpu-i scump, sa nu-ntarzii,
nu cum esti acum te uita ci cum trebuia sa fii.l
Ara, seamana, pliveste, campu-i mult, plugari putini,
ca s-aduni odata vesnic seamana cu pumnii plini!
Nu e zi, nu-i ceas, nu-i clipa, sa nu ai din cer vreun har;
nici cuvant, nici pas, nici lacrimi nu-ti vor ramanea-n zadar. (Traian Dorz)

Doamne, ajuta-ne sa credem ca putem face chiar imposibilul cu Tine, Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 961
  • Export PDF: 4
Opțiuni