Popular sau integru
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Cum puteti crede voi, care umblati dupa slava pe care v-o dati altora, si nu cautati slava care vine de la singurul Dumnezeu?" (Ioan 5:44).

In Perth este un crestin, un om mai in varsta, care a venit si in biserica noastra odata, care nu este foarte popular in ochii celor mai multi. La fiecare sfarsit de saptamana el sta in centrul orasului, la un colt de strada, cu o placarda in fata si cu una in spate, pe care scrie un avertisment cu privire la judecata viitoare si la nevoia de pocainta. Multi se rad de el ca si-a pierdut mintile, altii scuipa dupa el, altii ignora scrisul, dar el este acolo saptamana dupa saptamana, predicand pocainta. El nu este popular in fata oamenilor dar el are o reputatie inalta inaintea lui Dumnezeu..

Versetul de mai sus este o mustrare facuta Iudeilor care cautau sa-L omoare, care credeau ca Domnul Isus este un mincinos si cauta sa se faca deopotriva cu Dumnezeu. Domnul Isus ca si Pavel sau Ioan Botezatorul nu a fost un om popular. Toti cei ce propovaduiesc pocainta si intoarcerea de la pacat la Dumnezeu, ori demasca sarlatania oamenilor nu sunt populari, dar sunt persoane integre.

Pe de alta parte, oamenii care vor sa fie populari, acceptati si aclamati de oameni, totdeauna vor face compromisuri. Ei aleg calea cea mai usoara si cea mai scurta. Nu le pasa daca Dumnezeu ii accepta sau le aproba faptele. Daca suntem sinceri cu noi insine, trebuie sa recunoastem ca majoritatea actiunilor noastre sunt controlate de "ce vor zice altii despre noi". Adesea viata noastra este o minciuna. Nu vrem sa trecem linia zonei de confort. Ne place ca oamenii sa ne vorbeasca de bine, chiar daca actiunile noastre ii displac lui Dumnezeu. Atentia si grija noastra cea mai mare nu ar trebui sa fie ceea ce multumeste pe oameni, si sa dispretuim Cuvantul lui Dumnezeu. Sa nu fim atat de preocupati cu onoarea si respectul pe care ni-l dam unii altora, ci sa ne intrebam daca Dumnezeu este multumit de mine in starea in care sunt.

Dumnezeu nu ne-a chemat ca sa fim populari, si nici ca sa avem o reputatie mare. El ne-a chemat sa fim cinstiti si credinciosi si sa nu fim hoti de slava. Domnul Isus spune ca atunci cand El a umblat printre oameni nu a umblat dupa slava oamenilor. Copii lui Dumnezeu trebuie sa aiba o reputatie de copil al lui Dumnezeu si ca atare trebuie sa se poarte cum se cuvine. Dar el nu face un scop in viata din reputatie. Accentul in viata lui se pune pe integritate. Si la sfarsit va primi si slava de la Dumnezeu. Noi am fost
creati pentru slava, si sa slujim de lauda slavei sale (Efes. 1:12).

Cum sunt eu? Popular sau integru? Imi pasa de ce spun oamenii despre mine mai mult decat ce spune Dumnezeu? Vreau sa dau impresia ca sunt altul si nu ceea ce sunt in realitate?

Ce pot sa spuna despre tine, acei ce viata-ti urmaresc?
Te socotesc lucrare sfanta a harului dumnezeiesc?
Tu stii tu vezi, oh, cerceteaza-ti
Adanc si-atent viata ta.
Chiar de te-nseli pe tine insuti
Pe Domnul nu-l poti insela.

Vad pe ogorul vietii tale belsugul roadelor de sus?
Si fata ta arata pururi, blandetea fetei lui Isus? (Ce pot sa spuna -de N. Moldoveanu)

Doamne Isuse, ajuta-ma sa ma las controlata de Duhul Sfant si sa Te multumesc pe Tine, nu pe oameni, Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 877
  • Export PDF: 5
Opțiuni