Camarile Domnului
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"El ridica norii de la marginile pamantului, da nastere la fulgere si la ploaie; si scoate vantul din camarile Lui" (Ps.135:7).

Stim cu totii ce inseamna o camara, pe langa casa. Este locul unde depozitam surplusul sau rezervele de alimente, atunci cand ne aprovizionam pentru un timp mai indelungat. Este adevarat ca in Australia nu este nevoie de o pregatire pe iarna, pentru ca aici avem fructe si vegetale proaspete tot timpul anului, si de aceea casele nu sunt prevazute cu camari. Dar ce m-a surprins este faptul ca Dumnezeu are camari. In Ps.135 este vorba de camarile de fulgere si de ploaie. Cand Dumnezeu a hranit poporul Israel in pustie cu prepelite, le-a scos din camarile Lui. Cand a pedepsit Egiptul cu paduchi si broaste, cu muste si cu lacuste, le-a scos din camarile Lui pentru scopul acela.

Unde sunt camarile lui Dumnezeu situate, in care edificiu din univers, nu stim. Psalmul 135 nu este singurul loc din AScriptura care vorbeste de camarile Domnului. Dumnezeu il intreaba pe Iov, in cap 38:22: "Ai ajuns tu pana la camarile zapezii? Ai vazut tu camarile grindinei?" In Apoc. 9:2-3 citim ca atunci cand s-a deschis fantana Adancului, din ea s-a ridicat un fum, si din fum au iesit niste lacuste". Deci Adancul, este o camara a lui Dumnezeu in care sunt pastrate duhurile rautatii, si unde vor fi chinuite toata vesnicia. In acelas capitol, in v.15 citim: "Si cei patru ingeri, care stateau gata pentru ceasul acela, au fost dezlegati, ca sa omoare a treia parte din oameni". Tot in Apoc.11:19 citim ca din Templul Domnului din cer au iesit fulgere, glasuri, tunete si un cutremur de pamant si o grindina mare.

Vedem ca Dumnezeu are controlul asupra vantului, zapezii, grindinei, focului si asupra tuturor duhurilor oamenilor si a fiintelor spirituale, fie ingeri sau demoni. El le indreapta acolo unde este nevoie sa indeplineasca planurile voii Sale, fie pentru binecuvantare, fie pentru distrugere. Cand psalmistul spune ca Dumnezeu ridica norii de la capatul pamantului, se gandea la puterea lui Dumnezeu care poate face totul intr-o clipa. Pe Dumnezeu nu-L ia nimic prin surprindere. El este totdeauna pregatit pentru orice urgenta. Dumnezeu vede si ceea ce noi nu vedem. Noi suntem limitati in putere si in resurse, dar nu la fel este cazul cu Dumnezeu. Puterea Lui este infinita si El nu face risipa de nimic. Cineva a spus ca si bolile sunt parte din resursele lui Dumnezeu si cand le ingaduie sau le trimite in calea copiilor Lui, o face cu un scop bine definit.

Dumnezeu are camari pline cu binecuvantari pentru alesii Lui. In Domnul Isus, apostolul Pavel ne spune ca sunt ascunse toate comorile intelepciunii si ale stiintei (Col.2: 3). Dumnezeu Tatal ne-a binecuvantat cu tot felul de binecuvantari duhovnicesti in locurile ceresti, in Hristos si prin Hristos. Ce mare har avem sa fim binecuvantati de Creatorul universului! Domnul Isus a fost facut pentru noi intelepciune, neprihanire, rascumparare si sfintire. Prin El avem intrare sloboda in Sfanta Sfintelor. El este Capetenia si Desavarsirea credintei noastre. El este tot de ceea ce avem nevoie totdeauna si in orice loc. El este provizia noastra din locurile ceresti. Ce bogati suntem in Isus. Chiar daca am fi cei mai saraci de pe pamant, comoara noastra este in cer si intr-o zi vom sta fata in fata cu El si noi vom fi o comoara pentru El in ziua aceea (Maleahi 3:17).

Hristos e totul pentru noi si-n fericire si-n nevoi
Si-n libertate si-n surghiun, Hristos ni-e sotul cel mai bun.
Hristos ni-e scutul nepatruns, Hristos ni-e aurul ascuns
Hristos ne-al vieti-adanc suvoi, Hristos e totul pentru noi. (N. Moldoveanu)

Doamne Tata iti multumim ca in Tine gasim tot ce sufletul nostru are nevoie,. Tu esti implinirea noastra, Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1301
  • Export PDF: 3
Opțiuni