Hotul
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Tine si pocaieste-te! Daca nu veghezei, voi veni ca un hot, si nu veu sti in care ceas voi veni peste tine". (Apoc.3:3)

Continuam tema din ziua precedenta, dar de data aceasta vom vorbi despre hoti. Mi-amintesc de o intamplare pe care am citit-o mai demult. Un hot a intrat in casa peste o batranica, undeva in China. Batranica era credincioasa. Cand s-a vazut fata in fata cu hotul, ea l-a invitat sa se aseze pe scaun si i-a oferit ceva de mancare si a vorbit frumos cu el. Hotul a fost asa de impresionat de gestul ei incat a intrebat-o: "Ce te face sa te comporti asa de bine cu mine?" Ea i-a marturisit despre dragostea lui Dumnezeu cu care trebuie sa iubim pe toti oamenii si hotul s-a convertit la crestinism. El a fost in cautare de bunuri pamantesti, dar Dumnezeu i-a descoperit si daruit un bun vesnic, mantuirea si viata vesnica. Textul de azi ne spune ca venirea Domnului Isus, va fi ca cea a unui hot. Cum adica? Nimeni nu stie cand hotul va veni peste tine, in casa ta sau in biroul tau. El vine cand il astepti cel mai putin. De obicei, hotii umbla noaptea, pe intunerec. S-ar putea ca Domnul sa vina noaptea, asa cum de altfel te poate gasi pe tine bajbaind prin intunerecul lumii acesteia, cand intunerecul, pacatul este stapan in viata ta.

Domnul Isus insisi spune in Ev. dupa Matei 24::42-43, ca sa veghem pentru "ca nu stim in ce zi va veni Domnul". Dar Domnul Isus mai spune si sa fim gata. Gata, in ce sens? Cand Domnul Isus va veni, ca un hot, El nu vine sa ia bunurile noastre materiale, ci El vine sa ne ia pe noi cu Sine si sa ne duca in Imparatia pe care El a pregatit-o pentru Mireasa Lui. Domnul Isus ne indeamna sa fim gata din punct de vedere spiritual, sa traim in pace, in dragoste, sa umblam in lumina si sa ne indeplinim insarcinarea pe care Domnul Isus ne-a dat-o cand a plecat din lume, ca sa propovaduim Evanghelia la orice faptura.

Pe cei ce traiesc in lumina, apostolul Pavel scrie la 1 Tes.5:4, ca ziua aceea nu-i va lua prin surprindere. Cei credinciosi asteapta cu nerabdare ziua cand vor fi cu Domnul Isus, in slava Sa.

Totu-i pregatit in casa de sus! In casa de sus, In casa de sus!
Totu-i pregatit, in casa de sus! Unde-s bucurii.
...........................................................................
Valea umbrei mortii nu va mai fi,
Cand Isus pe nori iar se va ivi.
valea umbrei mortii nu va mai fi,
acasa cand vom sosi.
.............................................................................
Cu nerabdare astept ziua cand Isus va veni
Zi minunata, zi minunata!
Acolo nu vor vor mai fi lacrimi, ci bucurii vor fi
Zi minunata, zi minunata!
................................................................................
Ce zi mareata ce splendori,
Cand trambita va rasuna
Si Domnul va veni pe nori,
Fara murmur plin de slava-i vom canta.

Ajuta-mi, Doamne, sa doresc acea zi minunata si sa fiu pregatita sa intru in Imparatia Ta, Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1411
  • Export PDF: 3
Opțiuni