Kumbha Mela - un festival indian
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
"Si mi-a aratat un rau cu apa vietii, limpede ca cristalul, care iese din scaunul de domnie al lui Dumnezeu si al Mielului " (Apoc.22:1).

Intre 11-18 ian., tot al 12 an, la confluenta raului Gange cu alte doua rauri, are loc festivalul, numit de ei, apei vietii. Istoria acestui festival est lunga, dar incerc sa o sumarizez in cateva fraze. Se spune ca in trecutul indeparetat oamenii s-au decis sa sape o gaura pe fundul apei la aceasta confluenta de rauri, si s-o conecteze apoi cu oceanul. Ei au realizat asa ceva se poate implini daca oamenii sunt uniti. Cand proiectul acesta a fost gata si apa din ocean a fost adusa printr-un canal subteran in rau, s-a starnit o lupa intre ci buni si cei rai, in care, bineinteles, cei buni au biruit. Anul acesta, 2001 s-a estimat la 8 mil, cei prezenti la acest festival. In ce consta acest festival? Toti merg la aceasta confluenta de rauri si se cufunda in apa, pentru a fi spalati de pacatele lor. Conducatorii religiosi ai religiei Hindu sunt primii care se cufunda in apa rece a raului Gange. Ei merg acolo, desi iarna, dezbracati., manjiti cu cenusa si se scalda. Aprox. 5mil au privit procesiunea de duminica a unui convoi de 200.000 de conducatori religiosi., destul de bravi de a marsalui calare pe elefanti sau in masini in fata atator milioane de spectatori.

Cuvantul lui Dumnezeu ne spune ca singurul rau cu apa vietii nu se afla pe acest pamant blestemat, ci este acel care izvoraste din scaunul de domnie al lui Dumnezeu si al Mielului. Hotararea de mantuire a neamului omenesc a fost luata la scaunul de domnie al Tatalui atunci cand s-a pus intrebarea: "Cine va merge pentru noi"? Domnul Isus a spus atunci: "Iata-ma, trimite-ma!" si a venit si a murit pentru ca oricine crede in El sa nu inseteze niciodata. Pentru ca El este si apa si painea vietii, sufletul insetat dupa mantuire si flamand dupa neprihanire isi poate gasi satisfactia numai in Isus. Prin sangele Lui avem iertarea si curatirea pacatelor si accesul la tronul lui Dumnezeu, in orice clipa din zi si din noapte. Nu trebuie sa asteptam 12 ani ca sa ne curatim. Si nu numai cei privilegiati, ci oricine care crede are acces la sangele Domnului Isus, care si astazi are putere ca si acum 2000 de ani.

De pacat ce m-ar spala? Numai sangele lui Isus!
Si unde m-as vindeca? Numa-n sangele lui Isus!
Cor: Oh, fluviu minunat, ce spala de pacat!
Aici sunt impacat, prin sfant sangele lui Isus!
Ce ma-mpaca cu Domnul? Numai sangele lui Isus!
Ce alunga necazul? Numai sangele lui Isus! ( Cantarea 158)

Cunosti tu acest izvor, care curge de la Golgota?
Cunosti tu pe acest Miel bland, care sufletul ne-a scapat?
Desi pacatul este rosu, si durerea oricat de grea,
El puternic e in lipsa, sfant sangele Lui m-a spala.
Cor: Mai alb ca neaua, mai alb ca neaua
El puterbnic e in lipsa, prin sangele Lui ma sapla. (Cantarea 159)

Doamne Tata, iti multumesc ca s-a deschis acest izvor si pentru mine. Imi inseteaza sufletul dupa Tine. Te iubesc din toata inima. Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1823
  • Export PDF: 3
  • Gramatical 1
  • deniscosarba  incorect gramatical

    Gramatical 0 1
  • Diacritice 1
  • deniscosarba  fara diacritiice

    Diacritice 0 1
  • Conținut 1
  • deniscosarba  complet

    Conținut 1 0
Opțiuni