Degeaba
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Daca nu zideste Domnul o casa degeaba lucreaza cei ce o zidesc; daca nu pazeste Domnul o cetate, degeaba vgheaza cel ce o pazeste" (Ps.127:1).

Multe lucruri oamenii le fac "degeaba", in zadar, fara nici un folos. Sunt mai ales batrani, care fac lucrurile superficial. Nu odata mi s-a intamplat sa mai adun un foras de gunoi, dupa ce am vazut ca cineva a maturat, si nu pot numara cate plante s-au uscat pentru ca a udat superficial. Multi chiar merg la biserica si citesc Biblia degeaba, pentru ca tot nu sunt schimbati si transformati de puterea ei. Multi fac multe lucrari in biserica degeaba, pentru ca ei cred ca primesc mantuirea prin fapte si nu prin harul Domnului Isus. Toate lucrarile din care lipseste inima, sunt zadarnice.

Redau mai jos cateva versete din care reiese ce omul face degeaba, ca poi sa ne cercetam si sa vedem ce avem de facut.
"Da, omul umbla ca o umbra, se framanta degeaba, strange la comori, si nu stie cine le va lua" (Ps.39: 6).
"Degeaba va sculati de dimineata si va culcati tarziu, ca sa mancati o paine castigata cu durere; caci preaiubitilor Lui El le da painea ca in somn" (Ps.127:2).
"Ma gandeam, degeaba am muncit, in zadar si fara folos mi-am istovit puterea, dar dreptul meu este la Domnul si rasplata mea la Dumnezeul meu" (Isaia 49:4)
" .... degeaba intrebuintezi atatea leacuri, caci nu este vindecare pentru tine" (Ieremia 46:11).
"Degeaba ma cinstesc ei invatand ca invataturi niste poruncii omenesti" (Matei 15:9).
"Va fac de cunoscut, fratilor, Evanghelia pe care v-am propovaduit-o, pe care ati primit-o, in care ati ramas, si prin care sunteti mantuiti daca o tineti asa cum v-am propovaduit-o, altfel degeaba ati crezut (1 Cor. 15:1-2).
"Nu vreau sa fac zadarnic harul lui Dumnezeu, caci daca neprihanirea se capata prin lege, atunci degeaba a murit Hristos" (Gal 2:21).
"Ma tem sa nu ma fi ostenit degeaba pentru voi" (Gal 4:11).
"...am trimis sa-mi aduca stiri despre credinta voastra, de teama ca nu cumva sa va fi ispitit ispititorul si osteneala noastra sa fi fost degeaba" (1Tes. 3:5).
"Credeti ca degeaba vorbeste Scriptura? Duhul pe care l-a pus Dumnezeu sa locuiasca in voi, ne vrea cu gelozie pentru Sine" (Iacov 4:5).

Sa stam inaintea Domnului si sa ne uitam in viata noastra.Nu facem multe lucruri, chiar pentru Dumnezeu "degeaba"? Daca acestea nu lucreaza roada neprihanirii in noi, inseamna ca El lipseste din ele. Nu cumva credem o minciuna? Daca Dumnezeu nu este in centrul si motorul activitatilor noastre ne osteneim degeaba.

De ce te zbati zadarnic mintind sa pari ca esti
Aceia ce tu singur, nici lupti si nici doresti?
Crezi oare ca-nseli pe altii, ca minti p3e Dumnezeu?
O, te inseli pe tine din ce in ce mai greu.

De ce te zbati zadarnic, sarmane calator?
Ce strangi tu azi, vin altii sa-mprastie de zor.
Trudeste pentru-avutul ce veacurile-l cresc
Facandu-ti drum si prieteni spre cortul cel ceresc. (T.Dorz, De ce te zbati zadarnic?)

Doamne, nu ne lasa sa ne ostenim degeaba. Arata-ne caile Tale si ajuta-ne sa umblam in ele. Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1704
  • Export PDF: 3
Opțiuni