Marul Sodomei
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
" ... avand doar o forma de evlavie, dar tagaduidu-i puterea" (2 Tim.3:5).

Marul Sodomei este un arbust care creste pe locul unde candva a fost Sodoma si Gomora, pe coasta de vest a Marii Moarte. Arbustul acesta face niste fructe verzi, dar daca incerci sa musti din ele ti se umple gura cu cenusa. Acest lucru l-am aflat dintr-un film documentar numit "Orasele pierdute", care atesta ca Sodoma si Gomora au fost orasele pe care le descrie Biblia, si care au fost distruse de Dumnezeu cu foc si pucioasa, din pricina violentei si a perversiunilor sexuale.

Versetul de mai sus ne spune ca asa cum in natura gasim lucruri inselatoare, asa se pot gasi si in crestinism. Pe dinafara, la prima vedere, lucrurile apar verzi, seevlaviosi, dar daca te uiti mai indeaproape, daca incerci sa musti, sa te hranesti, vei observa ca nu este o potrivire intre ceea ce marturisesc cu gura si ceea ce traiesc cu fapta. Domnul Isus a numit pe cei contemporani cu El, care aveau doar o evlavie de suprafata, farisei fatarnici. Capitolul 23 din Evanghelia dupa Matei ii descrie pe farisei si pe carturarii vremii care se aratau neprihaniti in fata oamenilor, dar pe dinlauntru erau plini de fatarnicie si de faradelege. Dar asa cum s-a intamplat atunci, asa se intampla si acum. Numai Domnul Isus poate vedea si expune ceea ce este inlauntrul inimii.
Cand fostul presedinte al Romaniei a vizitat o localitate din Banat, oamenii au legat mere in pomii de pe marginea drumului ca sa impresioneze pe stimatul presedinte. Pe oameni putem sa-i prostim, sa-i pacalim, dar nu si pe Dumnezeu. Pe El nu-l impresioneaza deloc aparentele. El cerceteaza inima si rarunchii. El cunoast gandurile si simtirile inimii. S-ar putea Cel ce a creat urechea sa nu auda?, intreba Iov. Intreb eu, S-ar putea ca Cel ce a facut ochiul sa nu vada ce este in inima omului? Oamenii fac greseala de a se supraestima. Dar Dumnezeu nu greseste atunci cand ne evaluiaza. Dumnezu se uita la inima, nu la infatisare, i-a spus Dumnezeu lui samuel cand a trecut prin fata fiilor lui Isai si unul din ei trebuia uns ca imparat.

Ce pot sa spuna despre tine, acei ce viata-ti urmaresc
Te socotesc lucrare sfanta a harului dumnezeesc?
Tu stii, tu vezi, o cerceteaza-ti adanc si-atent viata ta
Chiar de te-nseli pe tine insuti, pe Domnul nu-l vei insela.

Vad ei lumina minunata in tot ce faci si-n tot ce spui
si simt in fiinta ta de huma ca esti copilul Domnului?

Isus te-a pus sa-i fii lumina si marturie pe pamant
Cum implinesti vointa-I sfanta si cum tii sfantul legamant?

El si-a facut cu prisosinta lucrarea pentru tine bland.
De nu-L asculti in umilinta vei da socoata in curand.
(N. Moldoveanu,Ce pot sa spuna)

Doamne Tata ajuta-ma sa fiu ceea ce spun ca sunt si sa traiesc ceea ce spun la altii. Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1248
  • Export PDF: 4
Opțiuni