Dominos
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Si acestea sunt doar marginile cailor Sale, si numai adierea Lui usoara ajunge pana la noi! (Iov 26:14).

Am vazut, inainte de Anul Nou o secventa la Tv cu Domino's, construit de aproape 500 de studenti japonezi si chinezi. Ultimul record a fost inregistrat in Beijing, China, in anul1999, pe 31 decembrie, ora 11:22 p.m. cand, 2,75 milioane de placute domino au fost rasturnate in 32 minute si 22 secunde. Lucrarea de asamblare a durat 40 de zile si la acest joc au participat 53 de studenti.

Cand am vazut acest joc, care printr-o singura atingere ruineaza lucrul de 40 de zile a atator oameni, mi-am adus aminte de cuvintele lui Iov. Ceea ce vedem etalat sau expus in fata ochilor din cadrul marilor lucrari ale lui Dumnezeu, este doar o adiere usoara a marginilor cailor Lui. Cand Dumnezeu a facut primul om a fost destul sa sufle odata in narile lui si dintr-un morman de lut sa fie un suflet viu, cu ratiune, vointa si sentiment. Peste marea de oase din Ezechiel 37, citim ca in timp ce el proorocea, s-a facut un vuiet, si iata ca s-a facut o miscare si oasele s-au apropiat unele de altele, si cand s-a uitat mai bine, "iata ca le-a venit vine, carnea a crescut, si le-a acoperit pielea pe deasupra, dar nu era duh in ele" (v.7-8). Daca citim mai departe, cand Ezechiel a continuat proorocia a fost destul sa spuna: "Duhule, vino din cele patru vantura, sufla peste mortii acestia, ca sa invieze". Si Duhul a suflat si si oasele acelea imbracate in carne si piele au inviat. Ce mare este puterea lui Dumnezeu, si cat de mult adesea ne cutreuram in fata mortii.

Dar Iov continua si spune: "Dar tunetul lucrarilor Lui puternice cine-l va auzi?" Dumnezeu vorbeste in urechile unora cu glas de tunet si tot nu-l aud. Cati oameni nu raman surzi si azi la avertizarile din Cuvantul lui Dumnezeu cu privire la apropierea sfarsitului! Dumnezeu le vorbeste prin natura, le vorbeste prin cuvant, le vorbeste prin oameni, prin suferinte si ei raman la fel de nepasatori. In loc sa se apropie de Dumnezeu, ei il injura si il bleastema. Chiar si atunci cand el zice ca asculta, il asculta cu urechile de carne, nu cu urechea inimii. Ce sunt toate plagile de care auzim, citim sau le vedem pe televizor, boli de animale, cutremure de pamant, focuri, inundatii razboaie, decat tunetul glasului lui Dumnezeu, care pe cei mai multi i-a surzit complet. W.Wiersbe scrie in comentariul la cartea lui Iov: "Dumnezeu nu poate face mult pentru noi atata timp cat suntem ocupati sa-I spunem Lui ce sa faca. El trebuie sa inchida gurile noastre, asa cum a facut cu Iov, cu Moise, cu David", inainte ca El sa poata sa ne vorbeasca".

Un lucru este cert, Dumnezeu inainte de a pedepsi, instiinteaza, si daca omul nu i-a seama atunci actioneaza. Dumnezeu a incercat din totdeauna si incearca sa se apropie de om, dar omul in loc sa se apropie fuge tot mai departe de El. Mania judecatii lui Dumnezeu este justificata.

Mare esti, Doamne, mare-i puterea Ta, Prin Cuvantul Tau, Tu ai creat lumea,
Ai zis sa fie si-atunci din nimica, A stat nainte-Ti toata faptura.
Multimea stelelor si mandrul soare, cerul, pamantul, asculta-Tu-te-au
Inima mea tremuranda admira atotputernicia-Ti mareata.

Mare esti, Doamne, si-a Ta intelepciune prin care toate frumos le-ai creat,
Omul pamantesc L-ai facut al Tau fiu, cu duh din Duhul Ti inzestrat.
Floarea cea mica si arborii puternici, urma mainilor Tale ne-arata
Din toata inima ma inchin Tie, laudand mare intelepciunea Ta.(Cantarea 229, Cant. Ev)

Si pentru ca la fel de mare iti este si iubirea, prin care m-ai mantuit, ma inchin cu adorare si Te laud din toata inima, Dumnezeul meu. Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 945
  • Export PDF: 3
Opțiuni