Lumini in lume
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"..ca sa fiti fara prihana si curati, copii ai lui Dumnezeu, fara vina in mijlocul unui neam ticalos si stricat, in care staluciti ca niste lumini in lume" (Filipeni 2:15).

Am parcurs distanta dintre Brisban- Sydney cu autocarul timp de o noapte si o jumatate de zi. and am intrat in New South Wales, am observat pe marginea drumului, mai inainte de intrarea in localitati niste reclame luminoase pe care scria: "Stop, revive, survive". Prin acestea incercau sa atentioneze pe soferi sa se opreasca, ca sa-si intinda putin picioarele, sa se trezeasca de-abinelea daca incepuse sa le vina somnul, cu scopul de a preveni accidentele si de a supravietui. Pe altele scria: "Ia o pauza tot la doua ore". Datorita numarului mare de fatalitati in statul NSW,autoritatile s-au gandit sa avertizeze pe motoristi sa fie precauti si sa evite accidentele, aducandu-le aminte din loc in loc prin aceste reclame. Australia fiind o tara asa de intinsa, daca o traversezi dintr-o margine la cealalta, drumurile sunt foarte bune. In plus pe marginea drumului se gasesc la distante rezonabile, chiar si in Desertul Nularbor, asa zisele hanuri, "roadhouse", unde poti alimenta cu benzina, gasesti mancare gatita proaspata, racoritoare si chiar poti face un dus pentru inviorare si improspatare.

Dar ce este mai minunat este sa privesti noaptea un oras luminat asezat in vale, de pe coasta unui deal. De asemenea am putut observa de pe geamului autocarului, cerul plin de stele. In Melbourne, cu 2 saptamani inainte de Craciun, am vizitat o stada noaptea, unde fiecare casa avea reclame luminoase cu scene de Craciun. Nu am trecut prin nici o localitate care sa nu fie luminata si m-am gandit ca asa ne vede pe noi Dumnezeu din inaltimea cerului, ca o reclama luminoasa pentru cei care trec pe langa noi. Lumina vorbeste fara zgomot. Dar lumina si reclama luminoasa nu este vazuta decat de cei cu ochii deschisi. Cei ce au dormit in autobuz nu le-au vazut. Acele reclame erau mai mult pentru soferi, pentru cei care sunt responsabili de viata celor ce s-au dat in grija lor. In Sydney am vazut acele reclame functionand si ziua. Fie ca lumina noastra sa ajute pe multi sa se trezeasca, sa se invioreze, sa supravietuiasca si sa traiasca in veci.

Lumea in care traim zace in intunerecul pacatului. Multi si-au pierdut tinta in viata, altii au adormit, altii sunt nepasatori de ce se intampla in viata lor si in jurul lor.

Noi avem o cantare numita:

"O chemare vine din intunecimi, Luminati! Luminati!
Striga suflete pierdute-n adancimi, Luminati! Luminati!


In originalul din limba engleza, de unde este tradusa, spune:

O chemare suna peste valurile care mugesc: Trimiteti lumina! Trimiteti lumina!
Sunt suflete de salvat de la inec, sunt suflete de salvat de la moarte, Trimiteti lumina!

Iar ultima strofa spune:

Sa ne rugam ca harul sa abunde pretutindeni,Trimiteti lumina! Trimiteti lumina!
Si un spirit ca a lui Hristos sa fie gasit pretutindeni, Trimiteti lumina! Trimiteti lumina!
Sa nu obosim in lucrarea iubirii, Trimiteti lumina! Trimiteti lumina!
Sa ne strangem bijuterii pentru cununa de sus, Timiteti lumina!

Daca este vreo criza in zilele noastre atunci aceasta este criza de credinciosi devotati care sa arate lumina Domnului Isus si la altii.

Lumina fa-ma necurmat prin lumea cea intinsa
Isus, s-o pot pastra curat, si pururea nestinsa!
Sa fiu ce ma doresti Isus, o flacara din Tine
pe-oriunde calc, s-arat supus o cale spre mai bine.(N. Moldoveanu, Lumina fa-ma )

Doamne, ajuta-ma sa fiu o lumina pe calea multora, spre slava Ta. Amin.


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1209
  • Export PDF: 3
Opțiuni