Lumini in lume - 2
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"El a venit ca martor ca sa marturiseasca despre lumina, pentru ca toti sa creada prin el. Ioan era lumina care este aprinsa si lumineaza si voi ati vrut sa va veseliti catava vreme la lumina lui" (Ioan 1:7; 5:35).

Mi se intampla adesea sa fiu printre primii care intra in fabrica, dimineata cand incep lucrul. Pana ajung in cantina ca sa pun mancarea in frigider trebuie sa traversez cateva coridoare si de cele mai multe ori, cei de dinaintea mea nu s-au deranjat ca sa aprinda luminile de pe coridor. Sunt doar reclamele luminoase care indica iesirea din cladire in caz de incediu. Sunt convinsa ca multi nici nu stiu de unde se aprind luminile. Intr-o zi, unul din tehnicienii mai noi, statea la masa lui de lucru si si-a aprins doar veioza, pentru ca nu a stiut de unde se aprind luminile in cladirea principala.

Versetul de mai sus spune despre Ioan Botezatorul ca a venit ca martor ca sa marturiseasca despre Lumina, adica despre Isus Hristos. Dar Domnul Isus ne spune ca si si Ioan a fost o lumina care a luminat, chiar daca pentru scurt timp. Si cei ce l-au cunoscut pe Ioan Botezatorul, Domnul Isus spune ca au vrut sa se veseleasca catava vreme la lumina lui.

Aceasta este ceea ce Domnul Isus asteapta de la fiecare copil al Sau, care a crezut in El si a fost pecetluit cu Duhul Sfant. El ne vrea martori ai Lui ca sa marturisim despre Lumina si sa fim lumina. Ioan a trait in pustia Iudeii, dar oamenii mergeau la el sa asculte Cuvantul propovaduit de el si sa fie botezati. Cand noi vom fi in acelas ton cu Dumnezeu, oamenii ne vor cauta. Lumina nu cauta pe oameni, ci oamenii cauta lumina. Lumina isi face datoria si cei ce vor sa se veseleasca pentru o vreme nu o vor putea face decat daca cauta lumina. Asa cum eu am aprins lumina pentru altii, asa si in viata spirituala, credinciosii care sunt lumina pot aprinde lumina pentru cei ce traiesc in intunerecul pacatului. Dar mai intai noi trebuie sa traim pocainta si apoi sa le marturisim pocainta.

Multi nu au auzit despre Domnul Isus, la multi nu le pasa chiar daca stiu. Dar de un lucru suntem siguri. Orice lucru bun se face in lumina. Faptele rele si rusinoase se fac la intunerec. La multi nu le place sa traiasca in lumina si prefera sa ramana in intunerec. Adevarata partasie cu Dumnezeu si cu fratii nu poate avea loc decat in lumina, si sangele Domnului Isus ne curateste de orice pacat (1Ioan 1:7).

Lumina fa-ma ne-ncetat prin lumea cea intinsa
Isuse si s-o port curat si pururea nestinsa.
Isuse fa-ma cum vrei Tu, sa nu spun da la ce spui nu
Sa nu spun nu la ce spui da, ci-n toate fie voia ta.

Raspandeste lumina oriunde te-ai gasi
Caci cei din jurul tau bine te vor primi
Sa vorbesti numai lucrurile de folos,
Asa cum te-a invatat si Hristos.

Fii binecuvantata Lumina vesnica, Isuse Soarele neprihaniriri noastre. Fa-ne raze ale iubirii Tale sfinte pe acest pamant intunecat. Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 648
  • Export PDF: 3
Opțiuni