Invata-ma, Doamne
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Invata-ma, Doamne, calea oranduirilor Tale, ca s-o tin pana la sfarsit" (Ps.119:33).

Am participat la un serviciu divin in limba engleza si printre altele s-a cantat si cantarea: "Doamne a crede vreau, Tu, sa ma-nveti". Versiunea engleza suna putin diferit, banuiesc, datorita dificultatilor la tradus. Versetul trei suna asa: "Pana cursa este alergata, pana calatoria este terminata si cununa capatata, Tu invata-ma caile Tale!" Ce folos am avea daca ne-am lasa invatati de Domnul Isus in copilarie si adolescenta, apoi ne-am ghida dupa capul nostru? Psalmistul spunea, ca sa-l invete calea oranduirilor Lui, ca s-o poata tinea pana la sfarsit.

Nu putem spune ca am terminat de invatat odata ce am terminat scoala. Noi suntem intr-un proces continuu de invatare. Cand am venit in Australia am invatat limba, apoi am invatat sa conduc masina, apoi am invatat sa gatesc mancare italiana, chinezeasca, japoneza. Am invatat chiar sa folosesc un computer, despre care pot spune ca stiu doar 10% despre tot ce se poate face cu el. Am citit zeci si sute de carti in limba engleza, dar nici a suta parte nu pot spune ca am epuizat din ele. Sunt inca multe lucruri de invatat. Sunt gospodina de 31 de ani si de fiecare data cand merg in vizita la cineva tot mai am ceva de invatat, o mancare noua, un model de tricotat, sau o invatatura spirituala. As vrea sa inteleg medicina, fizica, si chimia si adesea o viata nu este suficienta pentru a reusi sa facem ce dorim sau visam. La fel este pe calea lui Dumnezeu.

Alergarea credintei cum o numeste Pavel se face dupa anumite reguli, dupa legile Imparatiei, legile lui Dumnezeu. Nu a fost nevoie sa invat o alta limba, sa conduc o masina sau sa operez un computer, dar toate acestea au adaugat la confortul si descurcarea in tara aceasta. Mi-aduc aminte cum atunci cand am venit in Australia, si nu cunosteam limba engleza, eram asa de curioasa sa stiu tot ce scrie pe toate firmele, semnele de circulatie, tot ce vedeam in shopuri, incat am dat multa bataie de cap celor ce nu duceau cu masina la biserica sau la cumparaturi.

Daca transpunem aceasta in viata spirituala, ne dam seama ca nu ne este destul o viata sa cunoastem tot despre Dumnezeu, dar ne este revelat in Scriptura atat cat ne este necesar ca sa ajungem pana la El. Am observat in cercurile de frati si surori pe care le-am frecventat, ca sunt unii mai spirituali decat altii. Oameenii si-n cele spirituale sunt la diferite nivele, sau in clase diferite. Unii raman repetenti ani de-a randul la anumite lectii si Dumnezeu nu oboseste invatandu-i.
Daca suntem atenti la ce se intampla in jurul nostru, sau la ce auzim, totdeauna avem ceva de invatat si asa cum a spus un pastor: "intelepciunea nu inseamna cunostinta, ci felul cum aplic cunostinta in practica". Daca oneori ni se repeta lectiile, aceasta se intampla pentru ca nu am invatat-o temeinic de prima data.

Invata-ma s-ascult Cuvantul, Stapanul meu Prea bun,...
Invata-ma sa fiu statornic in randuirea Ta.....
Invata-ma lucrarea-Ti toata si-ntreg sa fiu in ea...
Invata-ma deplin iubirea, sa-mi inoiesti prin ea simtirea...
In toate sa ma-nveti pe mine, Stapanul meu ceresc,
caci numai invatat de Tine, pricep ce-i rau si ce e bine,
pricep Scripturile divine si stiu cum sa traiesc. (N. Moldovan, Invata-ma s-ascult)

Doamne, ajuta-ma sa ma las invatat de Tine, si fa-mi sufletul mai dornic sa te cunoasca si sa te iubeasca. Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1331
  • Export PDF: 3
Opțiuni