Trei surori
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Caci mare este bunatatea Lui fata de noi si credinciosia Lui tine in veci. Laudati pe Domnul!" (Ps.117:2).

In Muntii Albastri (Blue Mountains), asa cum se numeste lantul muntos din vestul orasului Sydney, este un loc care se numeste Trei surori. Este un loc foarte pitoresc si pe spranceana unui munte se afla 3 stanci surori, si-mi pare rau ca am avut ocazia si n-am profitat de ea, ca sa ascult istoria lor, dar ne-am grabit. Am imortalizat aceste stanci impresionante pe o pelicula de film si am observat de la distanta ca se putea merge , pe o alta ruta, pana aproape de ele, incat sa le atingi. Nu am avut curajul acesta.

Aceste stanci care sunt acolo poate de mii de ani, neclintite, impresiionante, ne amintesc de credinciosia lui Dumnezeu care nu se schimba, si care tine in veci. In muntii pe care i-am urcat am avut ocazia sa vad stanci asa de uriase incat toate macaralele din lume nu le-ar putea muta din loc, dar care la un cuvant al lui Dumnezeu se pot crapa si se pot muta din loc. Aceasta scrie ca se va intampla in vremea din urma cand Dumnezeu va rejuvena pamantul. "Cerul s-a strans ca o carte de piele, pe care o faci sul. Si toti muntii si toate ostroavele s-au mutat din locul lor" (Apoc. 6:14). Dumnezeu a intins cerurile ca o mahrama, o "bolta pe fata apelor, ca hotar intre lumina si intunerec" (Iov 26:10). Si Dumnezeu le va impacheta din nou, si va crea un cer nou si un pamant nou (Apoc. 21:1). Ce nu poate face Dumnezeu?

Evanghelistul Matei ne spune ca la moartea Domnului Isus, pamantul s-a cutremurat, stancile s-au despicat, mormintele s-au deschis si multe trupuri de ale mortilor au inviat" (Matei 27:51-52). Dumnezeu a ramas credincios Cuvantului pe care si l-a dat: "Nicidecum n-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi" (Evrei 13:5).

Dar Dumnezeu isi tine in veci credinciosia fata de poporul Lui ales. De cate ori l-a ispitit poporul Israel in pustie? De cate ori nu i-au provocat mania si totusi nu a trecut peste Cuvantul ce Si L-a dat. Pot sa se mute muntii si dealurile, spune Dumnezeu prin Isaia la un moment dat, dar "dragostea Mea nu se va muta de la tine, si legamantul Meu nu se va clatina, pentru ca Domnul are mila de tine".

Ce mare este bunatatea lui Dumnezeu, care nu ne-a abandonat atunci cand am meritat; care ne-a pedepsit cu dragoste pentru indreptare, ne-a incurajat in trecut si ne intareste zilnic prin promisiunile Lui.

Great is thy faithfulness, great is thy faithfulness
Morning by morning new mercieis I see.
All I have needed, You have provided
Great is thy faithfulness, o, Lord to me.

"Doamne Tata, ajuta-ma sa stiu sa apreciez bunatatea si credinciosia Ta fata de mine si sa-ti fiu recunoscatoare intotdeauna pentru ceea ce esti pentru mine". Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1093
  • Export PDF: 4
Opțiuni