Lamurind si dovedind ca Hristosul trebuia sa patimeasca
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Trei zile de Sabat a vorbit cu ei din Scripturi dovedind si lamurind ca Hristosul trebuia sa patimeasca si sa invieze din morti. "Si acest Isus pe care vi-L propovaduiesc eueste Hristosul" (Fapte 17:3).



Aceasta este parte din predica lui Pavel in sinagoga din Tesalonic in prima lui vizita la ei. Acest oras era un oras important sub dominionul Turciei de azi. Observati ca Pavel a continuat cu lucrul lui in ciuda faptului ca avusese de suferit in Filipi. El nu a fost descurajat si mentioneaza asta in prima lui epistola catre ei (Cap 2:2).

Opozitia si persecutia cu care s-a intalnit, l-a determinat pe Pavel sa fie si mai hotarat si aceasta nu s-ar fi putut fara ca o putere de sus sa-l sustina si sa-l motiveze.

1. El a predicat mai intai Iudeilor, de aceea intra in sinagogile lor. Aceasta a fost totdeauna metoda lui sa inceapa cu evreii, sa le faca lor, pentru prima data, oferta Evangheliei si sa nu se intoarca spre Neamuri nuami atunci cand Evreii au refuzat-o; si astfel gurile lor sa le fie inchise din cauza ca il acuzau ca a predicat si Neamurilor. Daca Iudeii ar fi primit Evanghelia, ei cu bucurie ar fi imbratisat pe noii convertiti dintre Neamuri. Porunca Domnului Isus a fost ca sa fie martori incepand cu Ierusalimul (Iudeii), apoi Samaria (Neamurile).

2. El a predicat in Sinagoga in ziua de Sabat, in ziua cand ei erau adunati acolo si ei puteau sa-l asculte. Este bine sa fii in Casa Domnului in ziua Domnului. Aceasta a fost si obiceiul Domnului Isus si al lui Pavel si este obiceiul tuturor sfintilor.

3. El le-a dovedit si le-a lamurit Scripturile. Ei au fost de acord cu Pavel sa le vorbeasca din Vechiul Testament; pana aici ei toti au avut aceeas parere. Dar pentru ca au fost de acord cu Scripturile Vechiului Testament, ei gandeau ca au motiv sa respinga pe Isus Hristos. Pavel a primit Scriptura si de aceea a vazut in ea un motiv sa primeasca pe Hristos. De aceea a fost nevoie ca sa-i lamureasca si Duhul Sfant i-a convins ca deductiile lui Pavel din Scriptura erau adevarate si ca ei erau gresiti.

Predicarea Evangheliei trebuie sa fie si Scripturala dar si rationala. Asa a fost a lui Pavel, pentru "ca el le-a dovedit din Scripturi". Noi trebuie sa luam Scriptura ca si fundatia, temelia, proorocia, standardul nostru si apoi sa argumentam cu ea si pe baza ei, impotriva acelora care, cu toate ca pretind ca au zel pentru Scriptura, ca si evreii, totusi o interpreteaza spre pierzarea lor. Argumentatia nu trebuie pusa in competitie cu Scriptura, ci trebuie sa fie facut uz de ea in explicarea si aplicarea Scropturii.

4. El a facut aceasta in trei Sabate consecutive. Daca el nu i-a putut convinge in prima zi, a incercat in a doua, si in a treia zi. Scopul predicarii lui era sa dovedeasca ca Isus este Hristosul. Pavel a avut o metoda admirabila de a-si sustine tezele lui. El a dovedit ca el insusi era informat bine in invatatura pe care o predica si ca o intelegea pe deplin, si era incredintat de adevarurile ei si de aceea vorbea ca unul care o crezuse el insusi.

5. El le-a aratat ca a fost nevoie ca Mesia sa sufere, sa moara si sa invie din morti, ca profetiile Vechiului Testament cu privire la El au spus ca "El a trebuit" sa faca aceasta. Marea obiectiune pe care evreii au avut-o impotriva lui Isus ca El este Mesia era moartea Lui rusinoasa, umilitoare si suferintele Lui. Crucea lui Hristos era pentru evrei o piatra de poticnire, din cauza ca ei nu erau de acord cu ideia pe care ei si-o facuse despre Mesia. Dar Pavel aici afirma nu numai ca era posibil ca Isus sa fie Mesia, chiar daca a trebuit sa sufere, ci pentru ca a fost Mesia a fost necesar si a trebuit sa sufere. El nu a putut fi facut desavarsit numai prin suferinta caci daca El nu ar fi murit, El nu ar fi putut invia din morti. Asta este si ceea ce Hristos a spus: "Nu trebuia Hristos sa sufere si sa intre in slava Sa? (Luca 24:26). Apoi in Luca 24:46: "Asa este scris si asa trebuia sa se intample". El a trebuit sa sufere pentru ca altfel nu ar fi putut sa castige rascumpararea pentru noi; si a trebuit ca sa invieze pentru ca nu ar fi putut altfel sa puna in practica aceasta rascumparare.

6. Pavel le-a aratat ca Isus Hristos este Mesia. Slujitorii Evangheliei ar trebui sa predice pe Isus. Trebuie sa fie subiectul lor principal si ocupatia lor ca sa aduca pe oameni sa faca cunostinta cu El. Ceea ce trebuie sa spunem despre El este ca putem nadajdui sa fim mantuiti de El.

Este si ocupatia mea castigarea sufletelor pentru Hristos? Cunosc eu cu adevarat de ce a fost nevoie ca Isus sa moara?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1324
  • Export PDF: 3
Opțiuni