Asa cum trebuie sa vorbesc desprea ea
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
"Rugati-va tot odata si pentru noi, ca Dumnezeu sa ne deschida o usa pentru Cuvant, ca sa putem vesti taina lui Hristos, pentru care iata, ma gasesc in lanturi: ca s-o vestesc asa cum trebuie sa vorbesc despre ea" (Col.4:4).



Aici Pavel se adreseaza fratilor din Colose care erau proprietari de sclavi. Pe langa faptul ca ii sfatuieste si le spune ca datoria lor este sa dea robilor lor ceea ce li se cuvenea, le aminteste ca au si o datorie spirituala, aceea de a se ruga pentru ei. Apoi ca si cand nu ar fi de ajuns, Pavel le cere sa se roage si pentru el, ca si vestitor al Evangheliei.

1. Aceasta este datoria fiecarui crestin de a se ruga, si de a starui in ea cu multumiri. Sa ne pastram timpuri regulate pentru rugaciune fara a ne abate de la ea din cauza altor ocupatii. Este bine sa ne tinem inima ocupata cu ceea ce este de datoria noastra. "Veghiati in ea cu multumiri". Crestinul ar trebui sa profite de toate oportunitatile de rugaciune care i se ofera si sa aleaga timpul cel mai potrivit cand nu poate fi deranjat de alte lucruri sau indatoriri si sa-si tina mintea treaza. Multumirea trebuie sa ocupe o mare parte din rugaciunea noastra.

2. Apostolul Pavel a rugat si pe fratii din alte biserici sa se roage pentru el "ca Dumnezeu sa ii deschida o usa pentru Cuvant", adica sa i se permita, sa i se ofere oportunitatea de a predica Evanghelia (1Cor.16:9), ca si libertatea si credinciosia ca sa o poata face. Nu uitam ca el spune ca era in lanturi cand cerea fratilor din Colose sa se roage pentru el. El era prizonier in Roma datorita opozitiei violente a Iudeilor rautaciosi. Este corect si este de preferat ca sa ne rugam pentru ocazii de a propovadui Evanghelia, deoarece aceasta nu este o inclinatie naturala. mai mult, Pavel vrea ca fratii de pretutindeni sa se roage pentru el ca sa nu fie descurajat in lucrul lui si nici dat de o parte din el din pricina suferintelor lui.

3. lm le cere specific pentru ce sa se roage. "Ca sa fac de cunoscut taina Evangheliei, asa cum trebuie sa vorbesc despre ea". Aceasta, pentru ca el voia ca sa faca taina lui Hristos cunoscuta acelora care nu auzisera despre ea si s-o explice in asa fel incat sa fie inteleasa. El a fost specific cu nevoile lui particulare in ceea ce le-a cerut sa se roage. Pavel a stiut la fel de bine ca orice alt om sa vorbeasca si totusi a cerut sa se roage pentru el, ca sa fie invatat cum sa vorbeasca. Fratilor din Corint le scrie ca nu a mers la ei sa le vesteasca taina Evangheliei cu o vorbire sau intelepciune stralucita, pentru ca pentru aceasta este nevoie de o vorbire duhohniceasca invatata de la Duhul Sfant (1 Cor. 2:1; 13). Cel mai bun si cel mai eminent predicator are nevoie sa fie sprijinit in rugaciune. Ei nu pot pretinde ca nu au nevoie de nimic. Lucrarea Evangheliei este o lucrarea corporala, si nu una individuala.

Este timpul dedicat rugaciunii timpul cel mai placut pentru mine? Imi plac audientele cu Dumnezeu?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1398
  • Export PDF: 3
Opțiuni