Sa implinim tot ce trebuie
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Drept raspuns, Isus i-a zis: "Lasa-Ma acum, caci asa se cade sa implinim tot ce trebuie implinit" (Mat. 3:15)


1. Domnul Isus continua si insista ca asa trebuie sa fie pentru "acum". Isus nu a negat ca Ioan avea nevoie sa fie botezat de El; dar pentru acum, El avea nevoie sa fie botezat de Ioan. Fiecare lucru este minunat la vremea lui. Dar de ce "acum?" De ce totusi? Hristos este acum intr-o stare de umilire. El s-a golit pe Sine Insusi si s-a dezbracat de Sine, de reputatia lui. El nu a fost gasit numai la infatisare ca si un om, ci a fost facut in asemanarea firii pacatoase si de aceea "acum" se lasa ca sa fie botezat de Ioan, ca si cand a avut nevoie sa fie spalat, cu toate ca era perfect pur. Astfel El a fost facut pacat pentru noi cu toate ca El nu a cunoscut pacatul.

2. Acum este nevoie de botezul lui Ioan, botezul cu apa spre pocainta. El este acela prin care Dumnezeu isi face lucrarea Lui in om. Dar botezul cu Duhul Sfant era rezervat pentru "dupa aceea" (Fapte 1:5). Botezul pocaintei are timpul lui acum, si o mare cinste trebuie sa i se acorde si trebuie sa fie incurajat sa se faca.
Trebuia "acum" pentru ca acum era timpul ca Hristos sa apara in public si aceea era o oportunitate potrivita. Astfel El trebuia sa se arate in Israel si sa fie semnalizat prin minunile din cer, in acel act al lui propriu si cel mai injositor. Motivul pe care Domnul Isus il da: "asa se cade, sa implinim tot ce trebuie implinit". Era o corectitudine in fiecare lucru pe care Hristos l-a facut pentru noi. Totul a fost plin de har (Evrei 2:10; 7:26) si noi trebuie sa studiem si sa facem nu numai aceea ce este de datoria noastra sa facem, ci si ceea ce ne prinde bine, nu numai ceea ce este indispensabil necesar, dar si ce este placut si un exemplu bun. Domnul Isus a privit la botez ca la un lucru care ii prinde bine ca sa implineasca toata neprihanirea. Astfel era de datoria Lui sa-L justifice pe Dumnezeu si sa aprobe intelepciunea Lui in a-L trimite pe Ioan sa pregateasca calea prin botezul pocaintei.

3. Este de datoria noastra sa favorizam si sa incurajam orice lucru care este bun, atat ca model cat ca si regula. Hristos adesea a mentionat pe Ioan si botezul lui cu cinste. Astfel Isus a inceput sa faca si apoi sa invete. Slujitorii Lui trebuie sa foloseasca aceasta metoda. Astfel Hristos a implinit neprihanirea Legii ceremoniale, care consta in diferite feluri de spalare. El a recomandat oranduiala evanghelica a botezului Bisericii Sale si i-a dat cinstea cuvenita si a aratat ce virtute El a pus in ea. A fost datoria lui Isus sa se supuna spalarii lui Ioan cu apa, din cauza ca era o insarcinare divina; dar era de datoria Lui si sa se opuna spalarilor pe care le faceau Fariseii cu apa din cauza ca erau o inventie si o impunere umana. El a indreptatit pe ucenicii Lui in a refuza sa se conformeze cu ei.

Cu voia lui Hristos si cu acest motiv pentru botez, Ioan a fost pe deplin satisfacut si apoi L-a lasat sa fie botezat. Aceeas modestie care L-a facut prima data sa refuze onoarea oferita lui de Hristos, acum Ioan a facut acest serviciu care i s-a cerut. Nici un pretext de umilinta nu ar trebui sa ne faca ca sa ne sustragem de la datoria noastra.

Fiecare lucru este bun la vremea lui. Sa nu ne sustragem de la tot ce Evanghelia ne cere pentru a fi pusi intr-o stare dupa voia Lui. Botezul nou testamental este o porunca si nu o optiune.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1333
  • Export PDF: 4
Opțiuni