Avantajul credinciosului
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Textul - 2 Corinteni 4:7-12;
Versetul de memorat - 2 Corinteni 4:8

"Suntem ...in grea cumpana, dar nu desnadajduitii; prigoniti, dar nu parasiti; trantiti jos dar nu omorati".


Cei care cred în Isus au un avantaj foarte mare în comparatie cu cei care nu cred. Chiar daca nu înteleg totdeauna de ce se întâmpla asa, ei nu se îndoiesc si spera caci un bine va rezulta si din necaz. Crestinul poate avea experienta Domnului Isus din Ghetsimani de mai multe ori în viata. Chiar si atunci cand izbavirea nu vine asa cum o anticipam, totusi putem spune ca Dumnezeu este dragoste, care da daruri bune copiilor Sai, asa cum nu toate medicamentele sunt dulci, dar binefacatoare corpului. Cele mai multe medicamente sunt foarte amare si sunt o otrava pentru microbi, dar nu si pentru trup. Tot la fel necazurile, bolile, produc durere în trup, dar fac bine sufletului.

"Trântiti la pamânt", ca si într-un joc de box, dar nu si scosi din arena de joc. Asa este crestinul, chiar daca cade, se ridica din nou. Solomon spuna ca: "Cel neprihanit de sapte ori cade si se ridica..."(Prov.24:16). Noi trebuie sa fim constienti ca daca ne bucuram de privilegii trebuie sa fim pregatiti sa platim si un pret. Viata este în asa fel desemnata de Dumnezeu încât sa-l fereasca pe om de mândrie. Oricât de mare ar fi un om, el este totusi muritor si o victima a circumstantelor. Prigonirile sunt temporare si cu un scop bine definit. Prin ele Dumnezeu nu ne paraseste, ci ne creste si ne desavarseste.

Se spune ca atunci "când un general roman se întorcea triumfator de la o batalie, era o ceremonie glorioasa si plina de fast. Dar erau doua lucruri care-l împiedicau pe general sa se mândreasca. In timp ce facea parada în trasura lui trasa de cai cu cununa de lauri ai gloriei pe cap, poporul strâns sa-l aclame, îl aplauda, dar din când în când striga: "Uita-te înapoi si adu-ti aminte ca si tu vei muri!". Al doilea lucru era urmatorul: la sfârsitul ceremoniei veneau soldatii lui cu care câstigase batalia, care faceau doua lucruri în timp ce marsaluiau: ei cântau cântece de lauda în cinstea generalului, dar în acelas timp îsi bateau joc de el si-l insultau pentru a preveni ca acesta sa se mândreasca prea tare."

Meditatia zilei: Gloria nu este în a nu cadea, ci în a te ridica iar. Daca esti cazut în desnadejde, aminteste-ti ca "eroii cad si se ridica iar". Aduna-ti puterile! Puneti nadejdea în Dumnezeu si nu astepta nimic de la oameni!
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1128
  • Export PDF: 3
Opțiuni