Ce suntem cand suntem mustrati
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Textul - Psalmul 18
Versetul de memorat - Psalmul 18:15

"Atunci s-a vazut albia apelor si s-au descoperit temeliile lumii, la mustrarea Ta, Doamne, la vuietul suflarii narilor Tale."

Din titlul acestui psalm aflam cu ce ocazie a fost scris. David era urmarit de Saul. Ca este vorba de incidentul din 1Samuel 24 sau ca fost scris cu alta ocazie, nu stim exact, dar din descrierea lui David putem observa cum Dumnezeu a pus în miscare toate mijloacele ca sa-l razbune pe unsul Sau cel neprihanit. Stim ca David era uns deja ca împarat si Saul era cel ce-l prigonea. Nu stim în ce împrejurare Dumnezeu a facut ca sa se cutremure pamântul, furtuna, traznetele si tunetele sa se dezlantuie, când El S-a aratat sa-l izbaveasca pe robul Sau, dar credem ca este adevarat, pentru ca David lauda pe Dumnezeu pentru izbavirea miraculoasa facuta de El. Versetul 15 ne reveleaza un lucru care se întâmpla si pe plan spiritual. Când Dumnezeu lucreaza, El lucreaza cu putere. Când Dumnezeu mustra, nimic nu poate sa ramâna acoperit sau ascuns. Când Duhul Sfânt da convingere de pacat, totul iese la iveala, "totul este gol si descoperit înaintea Celui cu care avem de-a face".

Ca sa se vada albia unui râu, trebuie ca apa sa se scurga, ca sa se cunoasca adâncimile fiintei cuiva, pacatul trebuie sa fie alungat, curatit din inima. Acesta face mustrarea Domnului. Mustrarea Domnului nu are de-a face numai cu lucrarea de suprafata, ci cu tot ce este la temelia vietii noastre, a lumii în care traim, a lumii noastre interioare.

Observam ca David mentioneaza în ultima parte a versetului de "vuietul suflarii narilor Domnului". Suflarea narilor sau respiratia Domnului vedem ce putere extraordinara are daca descopere temeliile lumii si se vede fundul apelor. Aceasta este lucrarea Duhului Sfânt, care ne cunoaste toate adâncimile, "caci Duhul cerceteaza totul, chiar si lucrurile adânci ale lui Dumnezeu" (1Corinteni 2:10). Iar Iov spunea ca numai adierea Lui usoara ajunge pâna la noi, si acestea sunt doar marginile cailor Sale. Suflarea Lui însenineaza cerul, mâna Lui strapunge sarpele fugar (Iov 26:13-14). Mâna strapunsa a Domnului Isus pe cruce a tintuit pe diavolul si i-a frânt puterea pentru totdeauna; de aceea cerul si pamântul se poate bucura de biruinta Domnului Isus.

Meditatia zilei: Sa meditam asupra lucrurilor minunate pe care Dumnezeu le-a facut si le face în Universul vazut si nevazut.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1146
  • Export PDF: 3
Opțiuni