Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Om sau ne-om?
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Textul - Efeseni 4:11-15
Versetul de memorat - 1Corinteni 16:13

"[...] fiti oameni [...]"

A fi om înseamna a fi matur, înseamna a sti ce vrei în viata, a sta în picioare pentru ceea ce crezi. Noi avem in casa pe o usa un afis cu un barbat care face surfing, un sport pe apa. L-am cumparat de la un magazin crestin si mesajul lui este: "Slava noastra cea mai mare nu sta in a nu cadea niciodata, ci in a ne ridica dupa fiecare cadere". Lânga el este un alt afis care spune: "Stai în picioare pentru ce crezi, chiar daca stai singur!" A fi om înseamna a fi om de cuvânt. In camera mea am un alt afis care spune: "Oamenii se pot îndoi de ce spui, dar ei întotdeauna vor crede ceea ce faci!" La cel credincios, "Da" este "Da" si "Nu" este "Nu". Nu avem voie sa facem promisiuni pe care nu le putem împlini, chiar daca le facem copiilor si în gluma. Fagaduinta neîmplinita este o minciuna. Gluma este o minciu-na. A fi om înseamna a te comporta ca Isus. El nu a spus nici o gluma.

De ce a afirmat Pilat despre Domnul Isus: "Iata Omul!"? Nimeni pâna atunci nu a rabdat o nedreptate mai mare ca cea pe care Domnul a suferit-o. In fata vrajmasilor nu Si-a scuzat comportamentul, nu S-a aparat, chiar daca avea la dispozitie legiuni de îngeri care sa-i prapadeasca pe toti. El nu Si-a tras fata de la ocari si spatele de la lovituri (1Petru 2:21-23). A fi om înseamna a fi mort fata de pacat si a trai pentru Dumnezeu. Numai cel ce se leapada de sine si îsi ia crucea în fiecare zi este urmasul lui Hristos. Cine este matur in credinta uneste credinta cu cunostinta Fiului lui Dumnezeu. El nu mai este purtat de orice vant de invatatura, ci ramane statornic langa Evanghelia Domnului Isus.

Crucea este aspra, nu este capitonata cu puf, cum spunea cineva. Firea trebuie sa fie tintuita pe cruce. "Hei, om bun, eu vreau o cruce captusita cu un burete. Stii tu, o cruce pe care sa poti fi confortabil, cu arcuri bune in ea", ar putea spune cineva. Nu, nu exista asa ceva. Crucea nu este un pat de dormit. Crucea este un obiect de tortura. A sta atarnat pe cruce este cea mai neconfortabila pozitie. Crucea este locul mortii sigure. Viata crestina este o umblare fara nici un compromis, o predare absoluta lui Isus, este o umblare fara nici un repros din partea oamenilor, dar aprobata de El.

Meditatia zilei: Este acest ultim paragraf o provocare pentru viata mea de credinta?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 790
  • Export PDF: 3
Opțiuni