Interfața site-ului a fost îmbunătățită și mai sus vedeți săgeți care indică unde se află acum fiecare element principal de navigare și căutare.

Numai harul este-n stare
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Textul - 1Corinteni 15:1-11
Versetul de memorat - Tit 2:11

"Caci harul lui Dumnezeu care aduce mantuire pentru toti oamenii a fost aratat, si ne invata [...]."

Cand Pavel face afirmatia: "totusi nu eu", si-a dat seama ca in fraza anterioara l-a luat gura pe dinainte si s-a laudat pe sine: "ba inca am lucrat mai multi decat toti", si a incercat sa se auto-corecteze. E-adevarat, ca a lucrat mai mult ca toti, viata si scrierile lui continua sa aibe impact asupra tuturor credinciosilor din toate veacurile. Barcley traduce versetul 10 astfel: "..dar nu am fost eu acela care a realizat ceva, ci harul lui Dumnezeu care lucreaza prin mine". El a fost un instrument in mana harului. Pavel a fost persoana pe care Dumnezeu a putut conta sa faca lucrarea pe care El voia sa o faca, si anume aceea de a aduce la ascultarea de Evanghelie pe multi. Pavel a avut respect, dragoste si o dependenta fara egal fata de Dumnezeu. El a crezut intr-un Dumnezeu suveran si atotputernic si a avut un cont nelimitat de resurse in El. Prin har suntem mantuiti si harul ne invata ce avem de facut. Dar cunostinta despre el ne vine prin oamenii care cunosc puterea harului de a mantui. Nimeni nu poate masura puterea nemarginita pe care o are invierea. Stim, insa, ca moartea nu L-a putut tine legat pe Domnul Isus. De aceea, harul isi are locul numai in contextul invierii.

Un amanunt care ne indreptateste sa credem ca harul este Domnul Isus, este acest verset: "harul care este in mine". Isus a putut face prin mine, ceea ce am facut, ar putea spune Pavel in alte cuvinte. In mai multe randuri Pavel spune ca a primit destoinicia de apostol de la Domnul, iar in Romani 15:18 afirma: "Caci n-as indrazni sa pomenesc un lucru pe care sa nu-l fi facut Hristos prin mine...". Este o afirmatie care ne uimeste. Pavel, care a avut curajul sa ceara sa fie judecat de Cezar, cea mai mare personalitate a veacului, nu a avut un singur lucru cu care sa se laude ca a facut prin puterea lui. Imaginati-va ca sunteti in slujba reginei. Ati indrazni voi sa faceti disciplina in imparatia ei sau sa spuneti un cuvant ca venind din partea ei, daca nu vi s-a incredintat slujba aceasta? Eu n-as indrazni si nici voi. Orice abatere de la regula imparatiei ne-ar costa falimentul. Ziua urmatoare am fi someri. Cat de cu grija ar trebui sa manuim ceea ce nu este al nostru. Pavel era asa de coplesit de maiestatea lui Dumnezeu si de incredibilul lui privilegiu de a fi apostol, incat nu a vrut sa abuzeze de el.

Meditatia zilei: Apreciem noi atotsuficienta harului si ne putem lauda cu ce a facut harul prin noi?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 622
  • Export PDF: 3
Opțiuni