Limitarile crestinului
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Textul - 1Corinteni 10:23-33
Versetul de memorat - 1Corinteni 10:33

"Dupa cum ma silesc si eu in toate lucrurile sa plac tuturor, cautand nu folosul meu, ci al celor mai multi ca sa fie mantuiti."


Din nou apare cuvantul "toate". Dar si de data aceasta, scopul este acelasi, pentru ca cei mai multi sa fie mantuiti. Nu stiu pe cati ne mistuie dorinta de a placea altora, in toate lucrurile. Nu cred ca este un lucru usor de realizat, ca in tot ce faci sa fii limitat de cugetul altuia. Chiar daca cugetul tau iti da libertate sa faci si asta si cealalta si totusi sa nu faci nimic caci pentru cineva poate fi o pricina de poticnire.

In Romani Pavel spunea ca daca pentru cineva este un prilej de poticnire din pricina ca mananca carne, el nu va manca carne. El nu voia sa fie ranit cugetul celor slabi si acestia sa fie pierduti pentru totdeauna, caci este mult mai usor sa darami decat sa zidesti. Nu stiu de ce trecem asa de usor peste ce este scris. De ce in biserici azi nu exista preocuparea aceasta permanenta de a nu fi pricina de poticnire in ce mananc, in felul cum ma imbrac, sau cum imi petrec timpul? Cred ca sunteti de acord cu mine cand fac afirmatia ca daca aceasta ar fi una din preocuparile noastre de baza, ca sa placem aproapelui in ce este bine, bisericile noastre ar arata cu totul diferit.

Da de ce nu se intampla aceasta? Sa nu uitam acel mic cuvant pe care Pavel il pune inaintea cuvantului "toate", si anume "ma silesc". Pavel punea un efort in a face toate lucrurile pentru slava lui Dumnezeu. El voia ca nu numai in vorba, ci si in fapta, in activitatile de rutina zilnica, mancare, bautura, imbracaminte sa dea slava Domnului. Se limita pe sine si libertatea lui pentru a evita sa fie prilej de poticnire. Chiar daca toate lucrurile ne sunt ingaduite, nu toate sunt de folos pentru crestere duhovniceasca si pentru pastrarea partasiei cu fratii nostri.

Pavel nu voia ca slobozenia lui sa fie judecata de cugetul altuia, si sa faca astfel pe cei mai slabi sa pacatuiasca. Nu ne este permis sa cautam numai folosul nostru, neglijand cugetul celor din jur, pentru care a murit Hristos. Dar daca tu crezi ca esti cu adevarat tare o poti dovedi prin faptul ca poti renunta la drepturile tale in favoarea altora, cu scopul ca sa mantuiesti pe unii si sa dai slava lui Dumnezeu in acelasi timp.

Meditatia zilei: Sunt gata ca sa traiesc in simplitate, renuntare si cu dorinta sincera, ca cei mai multi sa fie mantuiti?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1202
  • Export PDF: 3
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni