Privilegii de care nu s-a folosit
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Textul - 1Corinteni 9:1-14
Versetul de memorat - 1Corinteni 9:1

"Nu sunt eu slobod? Nu sunt eu apostol? N-am vazut eu pe Isus, Domnul nostru? Nu sunteti voi lucrul meu in Domnul?"


E-adevarat ca Pavel, zicem noi, fiind apostol, ar putea sa se laude cu lucrul lui cat si cu privilegiile slujbei de apostol. Dar oare numai un apostol are dreptul sa lucreze pentru Imparatia lui Dumnezeu? Fiecare credincios are datoria sa spuna altora despre dragostea lui Dumnezeu si de mantuirea care se poate capata prin credinta in Domnul Isus.

Ceea ce Pavel a facut pentru Biserica din Corint, fiecare poate face. In vers.11 Pavel spune ca a semanat printre ei "bunuri duhovnicesti". Normal ar fi fost ca si Biserica din Corint sa poarte grija de trebuintele lui materiale. Din motive pe care nu le stim, Pavel nu a vrut sa accepte nici un ajutor de la ei chiar daca ar fi fost indreptatit sa primeasca. Ce semanam noi printre prietenii nostri? Tare ne-ar placea sa stim care sunt aceste bunuri. Aici apostolul Pavel ne lasa in suspans sa ne gandim noi cam ce-ar putea fi - bunatate, rabdare, propovaduirea Cuvantului imbinata cu o viata curata. Ba mai mult, Pavel spune ca rabda totul ca sa nu puna vreo piedica Evangheliei lui Hristos. Oamenii vor judeca un mesaj dupa viata si caracterul omului care il aduce.

Dovada finala ca un om cunoaste pe Hristos este ca el poate aduce pe altii la El. "Voi sunteti pecetea apostoliei mele in Domnul". Voi, Corintenilor, spune Pavel sunteti o dovada ca eu traiesc cu Hristos si il cunosc pe El. Va indoiti voi ca eu sunt apostol? N-am vazut eu pe Isus Domnul? argumenteaza Pavel. Realitatea crestinatatii unui om este cel mai bine dovedita prin faptul ca ajuta pe altii sa fie crestini. Cand Oncken a cerut unui prieten din Scotland o suma mare de bani pentru misiune, a fost intrebat: "Cati misionari ai"? El a raspuns: "Sapte mii". "Sapte mii"? "Da", noi consideram ca "fiecare baptist este un misionar".

Cat de adesea ne facem un bilant al activitatii noastre pentru Domnul? Cu ce ne vom infatisa inaintea Domnului? Slujba de apostol a lui Pavel a fost foarte eficienta. Pavel nu s-a folosit de dreptul de a trai din Evanghelie, pentru ca nu a umblat dupa foloase materiale, ci ca sufletele sa fie mantuite. Sa predicam si cu fapta ceea ce predicam cu gura.

Meditatia zilei: Se poate spune si despre noi: "Nu pot sa ascult la ce spui pentru ca ascult la ceea ce esti"?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 888
  • Export PDF: 4
Opțiuni