Posesia lui Hristos in exclusivitate
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Textul - Romani 6:15-23
Versetul de memorat - Romani 6:17

"Dar multumiri fie aduse lui Dumnezeu, pentru ca, dupa ce ati fost robi ai pacatului, ati ascultat acum din inima de dreptarul invataturii, pe care ati primit-o."


Din acest text observam ca Pavel insista ca harul nu este o licenta gratuita pentru a mai pacatui. Harul nu indreptateste pacatul sub nici o forma. Omul este o fiinta creata, si deci este subordonata celui mai mare sau mai tare decat el. Prin Adam, toata omenirea a trecut sub stapanirea lui Satan, si omul a ajuns dintr-o fiinta libera, cu investitia si puterea de a stapani peste natura, rob al pacatului. Fara sa-si dea seama de implicatiile ascultarii de sarpe, Adam si Eva au devenit robii diavolului si ai pacatului. Dar cei ce asculta de dreptarul invataturii divine, devin robii lui Dumnezeu. Ei au fost rascumparati prin moartea si sangele Domnului Isus, si acum sunt proprietatea Lui.

Pentru a intelege aceasta, trebuie sa intelegem care era statutul unui sclav atunci cand Pavel a scris aceasta epistola. Sclavul sau robul, literal, nu avea nimic care sa-i apartina lui insusi. El nu avea nici un minut din timp macar. El era in continuu la dispozitia stapanului lui. El nici macar nu voia sa plece cand voia de la stapanul lui, pentru ca toti stapanii de sclavi erau la fel. El era in exclusivitate privit ca o posesiune a stapanului de care dispunea dupa propria-i placere. Pavel spune ca asa am fost inainte de a fi izbaviti de pacat. Pacatul a facut ce a vrut cu noi. Dar cand ne-am dat viata Domnului Isus, ne-am schimbat Stapanul. Acum Hristos are controlul vietii noastre iar noi devenim in exclusivitate posesiunea Lui. Viata dinainte era caracterizata prin roade de care acum ne este rusine. Rodul pe care il aducem sub noul Stapan este sfintirea si avem ca sfarsit viata vesnica. Acum intelegem mai bine ce a vrut sa spuna Domnul Isus ca "nu putem sluji la doi stapani". Viata crestina adevarata este aceea in care dam lui Dumnezeu locul care i se cuvine Lui. El are respect pentru personalitatea umana. Pacatul platea cu moartea pe robul lui, Dumnezeu da viata vesnica fara nici o plata. Deci avem motiv de multumire fata de Dumnezeu Tatal pentru viata vesnica ce o avem in Isus Hristos. Nimeni nu este perfect cand isi da viata lui Isus, dar lupta continua.

Meditatia zilei: Sunt eu in exclusivitate proprietatea lui Hristos?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1034
  • Export PDF: 4
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni