Omul nou
Autor: www.realsos.ro  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/01/2006
    12345678910 0/10 X
Textul - Efeseni 2:13-18
Versetul de memorat - Efeseni 2:14

"Caci El este pacea noastra, care din doi a facut unul, si a surpat zidul de la mijloc care-i despartea [...]"


Suntem la inceput de an si de mileniu. Multi crestini isi rededica viata lui Dumnezeu in noaptea de Revelion, dar foarte curand uita de hotararile pe care le-a luat. Nu stiu de fapt daca anul este nou, pentru ca la Dumnezeu timpul nu are inceput si sfarsit. El exista din vesnicia trecuta in vesnicia viitoare. Oameni au facut delimitari in timp. Dar indiferent in ce perioada din istorie traim, important este sa avem nu numai un An nou, ci sa fim oameni noi. Nu stiu daca anul poate fi nou, cand omul ramane tot acelasi, vechi. Chiar si regimul comunist a incercat sa faca un om nou, dupa principiile lui. Dar acest om nou este cu totul deosebit si opus omului nou in Hristos. Omul nou comunist era unul care a intors complet spatele lui Dumnezeu si s-a facut pe sine dumnezeu. Astfel s-a aliat cu Satan si a inceput sa lupte impotriva lui Dumnezeu. Dar nu despre acest om vreau sa vorbesc, ci de omul nou in Hristos, despre cel care se teme de Domnul, care are respect si o admiratie sfanta pentru El.

Dar de unde sa incepem? Din textul de astazi vedem ca intre om si om si intre om si Dumnezeu este un zid de despartire care trebuie daramat. Despre ce zid este vorba? Este vorba de barierele care au existat intre poporul Israel, poporul ales al lui Dumnezeu si Neamurile, celelalte popoare, plus barierele care exista intre om si om si-i separa. Dar oamenii nu numai ca sunt vrajmasi unii altora, ci sunt si vrajmasii lui Dumnezeu prin pacatuire.

Omul nou este omul creat dupa planul si dupa chipul lui Dumnezeu, este omul care traieste in pace cu Dumnezeu si cu toti oamenii. Dar cum se poate ajunge la aceasta stare? Hristos este pacea noastra, El a venit sa faca pace intre noi si Dumnezeu mai intai. Prin cruce, adica prin moartea Lui, s-a inlaturat vrajmasia care a fost inainte, si Evrei si Neamuri avem intrare sloboda la Tatal. Si daca avem acelasi Tata, acum cei doi nu mai sunt doi ci sunt una in El. El face una din mai multi, care gandesc la fel, traiesc la fel. Despre ce fel de trai este vorba? Este vorba de un nou fel de trai si anume, in Hristos.

Meditatia zilei: Vreau eu sa fiu un om nou, asa cum vrea Dumnezeu?
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1281
  • Export PDF: 4
Opțiuni