Sinuciderea Madalinei Manole, disperare si deznadejde
Autor: Dana D  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de DanaDobre in 16/07/2010
    12345678910 0/10 X

Suflet gol, macinat de intrebari, frustrat din motive cunoscute sau mai putin cunoscute, sub o aparenta infloritoare, zambitoare, insa doar d e fatada, sufletul gol al Madalinei care plangea in propria-i singuratate si care nu era auzit nici macar de cei foarte apropiati, si-a gasit linistea in cel mai detestabil gest pe care-l poate face un om, acela de a-si lua propria viata. Dupa o zi ca oricare alta, in care nimeni nu banuia nimic, o zi in care si-a desfasurat activitatile ca de obicei, dupa ce a mers cu sotul ei la cumparaturi pentru ziua ei de nastere, o  femeie care parea  normala din toate punctele de vedere, ajunge sa-si ia viata lasand in urma o familie care o iubea, un copil de mai putin de 2 ani, parinti care sunt sfasiati de durerea pierderii pentru totdeauna a fetei lor. Tanara, radioasa, inteligenta si cu bun simt, cu o familie care-i statea alaturi, decide sa incheie conturile cu aceasta lume.

Este evidenta interventia diavolului pentru un asemena gest de deznadejde, de dezechilibru total, de reprimare a tot ceea ce vine de la viata.

Dumnezeu ne-a dat tuturor viata, dusmanul vietii fiind cel rau. El ne vrea raul, el ne aduce in pragul deznadejdii, el ne sufla in fiecare zi gandurile grele, negre, care ne fac sa

ne simtim pierduti, insignifianti, frustrati, el vine cu elemente comparative care nu fac decat sa aduca intristare in sufletele noastre. Asta in prima faza, pentru cei mai slabi se poate ajunge la mai mult.  In cazul Madalinei, la moarte.

Inca o dovada ca gandurile sinucigase nu au de a face cu pozitia sociala, cu situatia materiala, cu frumusetea fizica – relativa oricum – cu absolut nimic din ceea ce poate oferi aceasta lume trecatoare, goliciunea sufletului nu o poate acoperi decat Hristos. Daca in momentele de singuratate nu-L chemam pe El, sunt sanse nule de a reusi sa iesim din aceasta stare, si se poate agrava.

Doar prin Isus Hristos putem birui raul, pentru a putea trece de mizeria in care ne-a adus pacatul.

Poate ca Madalina a stiut ca Hristos a murit si pentru ea, ca prin moartea Sa i-a pregatit drumul spre vesnicie, in care toate relele lumii asteia vor fi uitate, insa viziunea ingusta si egoista promovata de cel rau a determinat-o sa uite totul in acel moment in care a facut gestul capital. Rupi legatura cu lumea care te-a dezgustat la un moment dat, insa cel mai rau e faptul ca rupi legatura cu Cel care te-a creat. Viata noastra nu ne apartine. Refuzul de a continua sa traiesti e o ofensa la adresa  Celui Atotputernic, Cel care ti-a daruit viata. Mediatizarea exagerata a sinuciderii Madalinei Manole nu poate decat sa devina pe zi ce trece o arma puternica a diavolului, care va determina si alti oameni cu psihicul slab si macinati de diverse probleme de ordin economic sau emotional, sa recurga la gesturi extreme.

Orice probleme ai avea, oriunde te-ai afla, nu uita ca exista un Mantuitor care e gata oricand sa-ti vindece ranile, chemand numele Lui, . In numele lui Isus Hristos poti fi vindecat de orice rau, in mod special de cel sufletesc, in care niciun om nu te poate ajuta. Nimic nu merita sa faci jocul diavolului, care vrea sa ne piarda definitiv! Mergi la El sa-ti pazeasca sufletul, cel care nu poate fi pazit omeneste de nimeni. El este Doctorul de inimi care-ti poate reda increderea in tine, speranta ca viata aceasta, indiferent cat de grea si frustranta, merita a fi traita, intrucat ceea ce avem aici de suferit va fi sters pentru totdeauna in viata vesnica care ne asteapta, Dumnezeu va fi Cel care ne va lumina pentru vesnicie. Ce insemnatate are viata aceasta trecatoare in comparatie cu vesnicia care ne deschide portile si in care lacrimile noastre pamantene vor fi sterse pentru totdeauna? Ce bucurie imensa in lupta cu diavolul a Celui care- te-a creat cand rezisti ispitelor si incercarilor celui rau, infrunti raul ajutandu-te de un Domn care e gata oricand sa-ti stea alaturi atunci cand ai nevoie. Nu uita ca atunci cand ai cea mai mare nevoie, cand totul ti-e impotriva si nu mai gasesti iesirea, scaparea e la Dumnezeu.

Am cunoscut-o pe Madalina, un om ales, sensibil, talentat, iubitoare si prietenoasa. Sfarsit groaznic. Inimaginabil. Fara sens. La diavol nimic nu are sens, totul e un nonsens distructiv pentru a ne pierde definitiv. Omul nu are insemnatate pentru diavol, e instrumentul de pe terenul din marea lupta din Univers. Dumnezeu va castiga, cel rau stie acest lucru si e disperat. Incearca acum, in timpurile din urma, sa ademeneasca pe cei mai multi. Madalina nu merita sa moara. Merita viata vesnica pentru care Hristos a murit pe cruce la Golgota. Daca ea a r fi fost singura pacatoasa de pe aceasta lume, doar pentru ea Mantuitorul ar fi murit. Daca stia si credea acest lucru, nu ar fi facut gestul. Daca cineva i-ar fi zis ca gestul o va desparti de Dumnezeu pentru totdeauna si va ramane in nonexistenta pentru eternitate, daca se imbraca cu Hristos in toate circumstantele, nu ar fi facut asa ceva. Dar acum e prea tarziu. Gestul e ireversibil.

Pentru toti cei care au ganduri negre, deznadejdi, probleme nerezolvate, sa se roage bunului Dumnezeu, Arhitectul sufletelor noastre, si ne va scoate din orice problema. Cel rau nu ne va impinge decat la dezastru.

Dumnezeu e Cel care ne-a creat si ne cunoaste pe fiecare, El e Cel care va gasi solutii problemelor noastre. Ne putem indoi de Cel care tine intreg universul si care e Creatorul inimilor noastre ca nu va gasi solutii? Atunci ce pretentii avem de la oameni?

Sa ne incredem in El si vom trece cu siguranta de clipe dezastruase in care lipsa ratiunii pune amprenta celui rau.

Madalina nu mai poate spune nimic acum, dar daca ar putea si ar constientiza ce a facut Dumnezeu pentru fiecare din noi, ar spune:

Imi pare rau!

Dumnezeu sa fie cu noi toti acum si in veci. Amin.

 

 

  

Intrebare
Ce vreti sa spune-ti prin expresia :
"va ramine in nonexistenta pentru eternitate"

Am copiat aici citatul dvs.
"Daca cineva i-ar fi zis ca gestul o va desparti de Dumnezeu pentru totdeauna si va ramane in nonexistenta pentru eternitate"

Multumesc!
Adăugat în 25/08/2010 de Liduca
Cred ca inteleg. Poate a-ti vrut sa va exprimati mai "delicat".
Cind am citit totusi m-i s-a parut ca suna cam asa, cei care se despart de
D-zeu, mor si nu mai stiu nimic, ceva asemanator cu invatatura martorilor lui Iehova. Sper ca nu aceasta a-ti vrut sa spuneti prin nonexistenta.
Pentru ca la plecarea de pe acest pamint si mintuitii si nemintuitii vor fi mai constienti decit au fost vreodata pe pamint. Nu asa vrea ca cineva sa-si faca vreo idee gresita despre eternitate. Multa pace!
Adăugat în 01/09/2010 de Liduca
Domnul sa va binecuvanteze
Dumnezeu sa va binecuvanteza pentru acest eseu foarte interesant, cu un mesaj foarte frumos si din partea Domnului.Ne rugam Domnului ca acest eseu sa fie citit de cat mai multe persoane, pentru ca acest subiect despre sinucidearea Madalinei a fost foarte mediatizat. Inca o data, Dumnezeu sa va binecuvanteze.
Adăugat în 13/09/2010 de alex_flor87
Va indemn ,dar, fratilor,... sa imbarbatati pe cei deznadajduiti... 1 Tesaloniceni 5:14.
Adăugat în 17/09/2013 de Teodorax36
Statistici
  • Vizualizări: 2363
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 4
Opțiuni