Rob, dar inconștient
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 18/02/2024
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

                                                     Rob, dar inconștient

   Atunci Isus le-a zis iudeilor care crezuseră în El: „‒ Dacă rămâneți în Cuvântul Meu, atunci sunteți într-adevăr ucenicii Mei. Veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi. Ei I-au răspuns: ‒ Suntem urmașii lui Avraam și niciodată n-am slujit ca robi nimănui. Deci, cum spui Tu: „Veți deveni liberi. “? Isus le-a răspuns: ‒ Adevărat, adevărat vă spun că oricine trăiește în păcat este rob al păcatului. Și robul nu rămâne pe veci în casă, însă fiul rămâne pe veci. Deci, dacă Fiul vă eliberează, veți fi cu adevărat liberi.” -------------- Erau robi și nu erau conștienți de robia lor. La fel și azi, religia multiplică robi, care încearcă din robia lor să intre prin bunătatea și faptele lor în grația lui Dumnnezeu, lucru imposibil. Isus le spune cum să se recunoască ca robi. Rob este fiecare om născut din Adam. Păcatul este cel ce ține în robie omul. Robul nu rămâne în casă, ci cel ce se naște în Hristos. Fiul nu se face ci se naște. Nașterea din nou o produce Cuvântul Adevărului și Duhul Sfânt. Asta înseamnă, a fi liber și nu rob. Cuvântul zice:

   1 Ioan 3:9 „Oricine este născut din Dumnezeu nu păcătuiește, pentru că sămânța lui Dumnezeu rămâne în el. Și el nu poate păcătui, fiindcă a fost născut din Dumnezeu.” ----------------- Născut din Dumnezeu, nu poți fi rob păcatului, fiindcă Sămânța Lui este în tine. Și Sămânța este Hristos, care locuiește în noi prin Duhul Lui. Și-a făcut Locuința Lui, Templul Lui, Casa Lui în noi.

   Romani 7:16-18. „Nu știți că, dacă vă dați robi cuiva ca să‑l ascultați, sunteți robii aceluia de care ascultați, fie ai păcatului, care duce la moarte, fie ai ascultării, care duce la neprihănire? Dar mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu, pentru că, deși ați fost robi ai păcatului, v‑ați supus din inimă modelului de învățătură care v‑a fost încredințat și după ce ați fost eliberați de păcat, v‑ați făcut robi ai dreptății (neprihănirii). ----------------- Pavel vedea inconștiența lor și zice, „nu știți” că sunteți „robii” păcatului dacă ascultați de el și sunteți „robii” neprihănirii dacă ascultați de Dumnezeu? Acum noi, robii cui suntem, când trăim în păcat și ne lăudăm cu neprihănirea personală a cât de multe fapte bune facem? Dacă nu avem neprihănirea lui Hristos, suntem robii păcatului pe care-l multiplicăm, în noi, prin neascultarea de Cuvântul Domnului.

   Romani 7:20-22. „Căci, pe când erați robi ai păcatului, erați liberi față de dreptate (neprihănire). Și ce rod aduceați atunci? Rod de care acum vă este rușine, pentru că sfârșitul acelor fapte este moartea. Dar acum, după ce ați fost eliberați de păcat și v‑ați făcut robi ai lui Dumnezeu, aveți ca rod sfințirea, al cărei sfârșit este viața veșnică.” ----------------------  Cât Har să ai discernerea trăirii în robia neprihănirii lui Hristos și natural să faci faptele credinței pregătite de El ca să umbli în ele. În urma acestei trăiri, ai sfințirea ca rod și ca sfârșit viața veșnică. Bucuria este când descoperi că ești „rob” al neprihănirii” și ești liber de păcat. Ai fost salvat de puterea lui. Când erai „rob” păcatului erai liber de neprihănire, nu o avea-i. Mare bucurie, când știi că ai identitatea de fiu, în duhul tău, iar în suflet ești „robul” neprihănirii lui Hristos, prin credință, putând multiplica pe Hristos în semenii tăi, slujindu-i. Amin!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 105
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni