Putere și slăbiciune (1)
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 08/01/2024
    12345678910 0/10 X

                                                     Putere și slăbiciune  (1) 

    2 Timotei 1:7. „Căci Dumnezeu nu ne‑a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste și de chibzuință.” ------- Duhul de frică nu l-am primit de la Dumnezeu. Duhul de -putere-, duhul de dragoste, duhul de chibzuință sau minte sănătoasă, le-am primit la nașterea din nou, atunci când am crezut lucrarea Crucii Domnului Isus. Cuvântul și Duhul Sfânt ne învață relaționarea cu toate aceste -duhuri- din Împărăția lui Hristos. Vreau să învățăm că în cer nu este nimic mort și fără viață. Totul este viu. Duhul, oricare ar fi are viață duhovnicească. Chiar duhurile rele sunt duhuri vii, spirite vii, ele lucrează și Cuvântul zice, că, vin și fură, junghie și prăpădesc... Acum vom vorbi despre duhul de „putere” în Hristos. Pavel spune lui Timotei un verset mai sus, să înflăcăreze -darul- lui Dumnezeu. Acest -dar- este de mare preț în situații prin care trecem, când îl cunoaștem, credem și acționăm în el. EL este în noi și dacă îi dăm voie, ne împuternicește, ne sprijinește, ne întărește pentru a face față situației. 1 Petru 1:5. „Voi sunteți păziți de -puterea- lui Dumnezeu prin credință.” Coloseni 1:29. „Pentru aceasta mă trudesc eu și mă lupt după lucrarea -puterii- Lui, care lucrează cu tărie în mine.” Fapte Ap. 1:8. „Ci voi veți primi -putere- când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi... . .” Duhul Sfânt s-a coborât peste noi cu -putere-, deci, duh de - putere- care ne însoțește și conduce lucrarea Duhului în noi pentru a duce Evanghelia lui Hristos până la marginile pământului.    

   Romani 1:16. „Căci mie nu mi‑e rușine de Evanghelia lui Hristos, fiindcă ea este -puterea- lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede... ” Aleluia, -puterea- lui Dumnezeu conține în ea, Evanghelia lui Dumnezeu și acesta este motivul ca Evanghelia să schimbe vieții, să transforme și să nască din nou omul, prin Duhul și -puterea- Lui și să-l ducă în desăvârșire până la plinătatea lui Hristos.    

   Matei 9:6-8. „Dar ca să știți că Fiul Omului are autoritate pe pământ să ierte păcatele, scoală‑te”, i‑a zis El paraliticului, „ridică‑ți patul și du‑te acasă!” Paraliticul s‑a sculat și s‑a dus acasă. Când au văzut mulțimile, s‑au înfricoșat și L‑au slăvit pe Dumnezeu, care a dat oamenilor o asemenea -putere-. --------------„... . a dat oamenilor o asemenea -putere-.” Isus deținea această -putere- iar noi ca Trup al Lui, o avem și noi. „Matei 9:6-8. „Cum M‑a trimis pe Mine Tatăl, așa vă trimit și Eu pe voi!” După aceste cuvinte, a suflat asupra lor și le‑a zis: „Luați Duh Sfânt! Celor cărora le veți ierta păcatele le vor fi iertate, și celor cărora le veți ține păcatele le vor fi ținute.” și „iertate îți sunt păcatele, scoală-te și umblă.”Amin! Vom continua: ... „căci -puterea- Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită.”                                                                                                                                         

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 206
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni