Supuneți-vă (2)
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 25/12/2023
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

                                                         Supuneți-vă (2)   

Efeseni 5:21-33. „Supuneți‑vă unii altora în frica lui Hristos! Soțiilor, fiți supuse soților voștri ca Domnului, căci soțul este capul soției, după cum și Hristos este capul Bisericii, El, Mântuitorul trupului! După cum Biserica Îi este supusă lui Hristos, tot astfel și soțiile să le fie supuse soților lor în toate privințele! Soților, iubiți‑vă soțiile așa cum a iubit Hristos Biserica și S‑a dat pe Sine pentru ea ca s‑o sfințească, după ce a curățit‑o prin spălarea în apă, prin Cuvânt, ca să o înfățișeze pentru Sine această Biserică slăvită, fără pată, fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă și fără prihană! Tot astfel trebuie să‑și iubească și soții soțiile, ca pe trupurile lor. Cine își iubește soția se iubește pe sine. Căci nimeni nu și‑a urât vreodată trupul, ci îl hrănește și îl îngrijește cu drag, precum Hristos Biserica; pentru că suntem mădulare ale trupului Lui, [carne din carnea Lui și os din oasele Lui]. De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de nevasta sa, și cei doi vor fi un singur trup. Taina aceasta este mare (vorbesc despre Hristos și Biserică). Așadar, fiecare din voi să‑și iubească soția ca pe sine; și soția să‑și respecte soțul!”    

Soților, iubiți‑vă soțiile așa cum a iubit Hristos Biserica și S‑a dat pe Sine pentru ea. Tot astfel trebuie să‑și iubească și soții, soțiile, ca pe trupurile lor. Cine își iubește soția se iubește pe sine.

   Pavel spune soțiilor să fie supuse soților lor, iar soților să-și iubească soțiile, cum Hristos Și-a iubit Biserica, jertfindu-se pentru Ea. La fel și soțiile trebuie să-și iubească soții și soții să fie supuși și ei soțiilor lor, ca Domnului. Acest har se poate întâlni doar în Biserică și unde și unul și celălalt au pe Hristos ca Autoritate peste ei. Toate aceste se împlinesc în Dragostea Agape, ca fiecare să-și iubească partenerul reciproc, numai așa cum Hristos i-a iubit pe ei. Când soțul și soția au experimentat dragostea lui Hristos pentru ei, rezultatele vor fi satisfăcătoare pentru fiecare. Soțul este capul soției, la fel cum este Hristos Capul Bisericii. Hristos S-a dat pe Sine pentru Biserica Lui, ca să o sfințească, și să o înfățișeze pentru Sine această Biserică slăvită, fără pată, fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă și fără prihană! Aici a avut loc nașterea din nou, pentru fiecare din noi. Aici a avut loc sfințirea ca să ajungi fără pată, fără zbârcitură, ci sfântă și fără prihană. Înțelegem noi oare lucrarea Lui, pentru aducera noastră la chipul și sfințirea Lui? Dragostea Agape, fără pretenții de a aștepta ceva de la noi, ci doar să ne supunem Lui, iubindu-L și ascultând în toate lucrurile de Cel care ne-a câștigat cu Însuși Sângele Lui. Soția care înțelege această dragoste a Domnului, poate să-și iubească și să fie supusă soțului ei, ca Domnului. Și la fel și soțul se supune și-și iubește soția, făcându-i bine în toate zilele și situațiile. Aceste cupluri sunt după planul înțelept al Tatălui, care transmite viață înmulțindu-se pe pământ după voia lui Dumnezeu. Cei doi sunt -una- după cum și Hristos este -una- cu Biserica Lui. Vorbesc -viața- din Hristos peste toate familiile, harul și dragostea să fie peste toți cei ce Îl iubesc pe Domnul Isus Hristos și Biserica Lui. Și rostesc dispariția învățăturilor demonice, de a strica voia Domnului cu privire la căsătorie și relațiile dintre soți. Căsătoria să fie binecuvântată cu autoritatea lui Dumnezeu, Hristos Capul soțului, soțul capul soției și dragostea să fie căpătâi și pacea să fie din plin. Dumnezeu a binecuvântat familia de la început în acest fel și noi Îi mulțumim și suntem supuși în dragostea Lui, respectându-L și iubindu-L, pe Cel ce S-a dat la moarte pentru noi și ne-a răscumpărat de păcatul, bolile și nenorocirile noastre. Mulțumim Tată, Isuse și Duhule Sfânt! Amin!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 160
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni