Părinții ori Sângele
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 20/11/2023
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

                                                        Părinții, ori Sângele

   Părinții (strămoșii noștri) ori Sângele Domnului Isus?

   1 Petru 1:18-19. „căci știți că nu cu lucruri pieritoare – cu argint sau cu aur – ați fost răscumpărați din felul deșert de viețuire pe care‑l moșteniserăți de la părinții voștri, ci cu sângele scump al lui Hristos, sânge ca al unui miel fără cusur și fără prihană. El a fost cunoscut mai înainte de întemeierea lumii, dar a fost arătat la sfârșitul vremurilor pentru voi. Prin El, voi Îi sunteți credincioși lui Dumnezeu, care L‑a înviat din morți și I‑a dat slavă, astfel încât credința și nădejdea voastră să fie în Dumnezeu.” 

   Începând de la strămoșul Adam, următorii strămoși din Legea Veche și până la părinții noștri biologici, care nu au fost născuți din nou, în Hristos, toți ne-au învățat că răscumpărarea noastră din păcat, o putem avea prin fapte bune și lucruri bune, lucruri care toate pier, deși pot fi incluse în argintul și aurul lumii acesteia, în fața Răscumpărării lui Isus Hristos, prin Sângele Duhului cel veșnic, nu au valoare și nici nu pot duce pe om la Dumnezeu. Dacă ne uităm în Legământul lui Dumnezeu cu Israelul, care primise prin Moise legi și porunci pentru vețuirea lor, nu au reușit nici unul din ei să le țină, pentru că toate lucrurile și poruncile erau date pentru ca omul să facă, să le respecte, ca să ajungă la fața lui Dumnezeu. Aurul, argintul, sângele animalelor, poruncile, legile puse pe umerii poporului, nu puteau aduce răscumpărarea lor din păcat. Apoi chiar și aceste lucruri date de Dumnezeu s-au deteriorat din felul dat de Dumnezeu și omul a făcut el, legi, porunci, tradiții, obiceiuri, religii cu viziunea fiecăruia din ele. Fiecare spune și azi: „la noi este adevărul”, „credința mea este adevărată”. Dar de ce? „Pentru că la noi se face așa și nu așa. Noi ne îmbrăcăm așa și nu așa.” Legi peste legi care nu fac din doi unul, ci din unul doi și fiecare cu credința lui. Apoi aproape nimeni nu are un răspuns, din inima lui Hristos, anume, că, Hristos a fost cunoscut ca Miel de jertfă mai înainte de întemeierea lumii și acum este Cel care prin Sângele Lui și Duhul cel veșnic, S-a jertfit ca să ne curețe inimile de faptele moarte, moarte fiindcă au fost făcute -nu- în Hristos, ci după felul care l-am moștenit de la părinții noștri. Un fel -deșert- gol, lipsit de viață și substanță dumnezeiască, din Hristos, ci, având substanța aurului și argintului, care aici nu au valoare cerească. În cer aurul și  argintul au valoare, pentru că sunt -Isus Hristos- Aurul și Argintul nostru. Acum e bine să ai aur și argint, dar să fie Hristos, Aurul valoarii eterne în noi. În Evrei cap. 9 vedem cum trăiau strămoșii noștri lucrurile date de Dumnezeu, dar care nu-i duceau într-o conștiință și relație cu El, pentru că erau pământești și nu aveau o valoare și răscumpărare veșnică a omului din păcat.

   Ioan 1:29b. „Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii!”, Romani 5:9. „Deci cu atât mai mult acum, când am fost îndreptățiți prin -Sângele- Lui, vom fi mântuiți prin El de mânia lui Dumnezeu.”

   Efeseni 1:7. „În El avem răscumpărarea, prin -sângele- Lui, iertarea păcatelor. .” 

   Evrei 9:12-14. „nu cu sânge de țapi și de viței, ci cu însuși -sângele- Său a intrat în sanctuar, o dată pentru totdeauna, după ce a dobândit o răscumpărare veșnică. Căci, dacă sângele taurilor și al țapilor și cenușa unei junci, stropită peste cei întinați, aduc sfințire, spre curățirea trupului, cu cât mai mult -sângele- lui Hristos, care, prin Duhul cel veșnic, S‑a adus pe Sine jertfă fără pată lui Dumnezeu, va curăți conștiința noastră de faptele moarte, ca să‑I slujim Dumnezeului celui viu!”

   Mulțumim Tată pentru -Sângele- Fiului Tău, care ne-a dat o răscumpărare veșnică, curățindu-ne cujetul nostru de faptele moarte, fapte care poate erau bune, dar nu era Viața, Hristos în ele, care nu au avut puterea de răscumpărare din păcat, ci au fost primite din părinți, în părinți până la noi. Aleluiaaa, noi suntem îndreptățiți prin -Sângele- lui Isus. Amin!




Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 180
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni