Ești -un- biruitor ?
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 13/11/2023
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

                                                            Ești -un- biruitor?    

În Apocalipsa 2, Ioan primește viziunea celor șapte Biserici și modelul, situațiile și viața fiecăreia din ele. Aici Dumnezeu promite pentru ele, biruință, ca sfârșit a trăirii lor. „Celui ce va birui... ” Suntem oare și noi niște biruitori? Da suntem, biruitori în Hristos. Când am biruit? Am biruit atunci când am crezut lucrarea Crucii. Atunci când am murit, a fost îngropați, înviați și înălțați împreună cu Hristos. Suntem biruitori! Lucrarea Duhului în noi, este -biruința- ca poziție în Hristos. Dar pentru, biruința domeniului sufletesc ne privește, să o câștigăm fiecare prin înnoirea minții noastre cu Cuvântul lui Hristos, cu care suntem lucrători, împreună cu El, la a curăța rămășițele omului vechi din viața noastră.     

   Apocalipsa 12:11 zice: „Ei l‑au biruit prin sângele Mielului și prin cuvântul mărturiei lor și nu și‑au iubit viața până la moarte.”  

    Înțelegem dar că biruința noastră asupra diavolului a avut loc la cruce în sângele Domnului Isus, iar în noi atunci când am crezut. Apoc. 1:5b.”Ale Aceluia care ne iubește, care ne‑a eliberat de păcatele noastre prin sângele Său.” 1 Ioan 1:7b. „și sângele lui Isus [Hristos], Fiul Lui, ne curățește de orice păcat.”  Apoc. 12:11.”Ei l‑au biruit prin sângele Mielului!”    

   Ei l-au biruit pe cel rău, „prin cuvântul mărturiei lor”. Acum care este mărturia noastră ca să fim biruitori în trăire și umblare? Mărturisirea noastră este, cine și ce am devenit în urma biruinței Sângelui Său în mântuirea noastră. În situații mărturisești celui rău: „sunt -fiu- de Dumnezeu, născut din El”. Galateni 4:6. „Așa că nu mai ești rob, ci fiu; și dacă ești fiu, ești și moștenitor prin Dumnezeu.” Spui: Efeseni 2:6. „El ne‑a înălțat împreună cu El și ne‑a pus să stăm împreună în locurile cerești în Hristos Isus.” Mărturisești că ești Templul Duhului Sfânt. 1 Corinteni 6:19a. „... nu știți că trupul vostru este templul Duhului Sfânt, care locuiește în voi?” Altă mărturie clară: „sunt neprihănirea Lui”. 2 Corinteni 5:21.”Pe Cel ce n‑a cunoscut niciun păcat, El L‑a făcut păcat pentru noi, pentru ca noi să fim dreptatea (neprihănirea) lui Dumnezeu în El.”Ei l-au biruit, lepădându-se de sine, neiubindu-și viața până la moarte. Nu poți birui pe satan plin de eu, plin de sine. Când te iubești mai mult pe tine și lumea ta, nu ai nici o mărturie cu care să-l biruiești pe cel rău. Ești în mâna, în voia lui și în domeniul lui și te folosește cum vrea. Dar odată ce Sângele lui Hristos te-a sfințit, te-a albit și te-a așezat în Hristos, ai -mărturia- lui Hristos, pentru orice situație când ai fi atacat de cel rău. Atunci ai nevoie de mărturisirea a cine ai devenit în urma lucrării Sângelui în viața ta. Această tărie, putere, înțelepciune se dovedește autentică în viața ta, chiar în fața morții. Moartea nu te sperie, ci te bucură că vei sfârși călătoria ta în biruința lui Hristos. Mărturisește,”nu mi-e frică de tine moarte, ești ultimul dușman învins, chiar acum și pășesc în biruința lui Hristos, în eternitate. Filipeni 3:10. „Vreau să‑L cunosc pe El și puterea învierii Lui și părtășia suferințelor Lui și să mă fac asemenea cu moartea Lui... ”. Amin! Mulțumesc Tată că sunt biruitoare prin Sângele Domnului Isus, prin Cuvântul mărturisirii mele și nu-mi iubesc viața chiar până la moarte. Amin, amin!

Aleluia! Așa e, mărturia noastră este a nașterii din nou!.Mulțumim!
Adăugat în 13/11/2023 de loredanam
Amin, fiți mult binecuvântată !
Adăugat în 24/11/2023 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 231
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni