Viața ”cui” (2)
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 16/10/2023
    12345678910 0/10 X

                                                                 Viața ”cui” (2)

   Este ceva normal să spun, că eu am ales ”Viața duhovnicească”, adică ”Viața Duhului ”. Am fost născută din nou, nu undeva, ci în Hristos, prin Duhul Lui. Asta-i VIAȚA la care ne-a chemat Hristos, prin crucea Sa. Și care scopul lui Dumnezeu pentru cel născut din El, din Hristos? 1 Petru 2:5 zice:

   ”Și voi, ca niște pietre vii, sunteți zidiți ca să fiți o casă duhovnicească, o preoție sfântă, și să aduceți jertfe duhovnicești plăcute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos.”.

   Deci creșterea unui fiu născut în Duh, este pentru zidirea casei Lui, a Trupului Lui, a Bisericii Lui, ca după ce am primit poziția noastră în Hristos, poziția duhovnicească, să și trăim ceea ce suntem în duh. Doar așa vom reuși să trăim viața din cer, viața duhovnicească aici pe pământ și vom aduce jertfe duhovnicești plăcute Domnului. Puteți citi întreg capitol 2 din 1 Petru 2. Eu voi puncta doar vers. 1,2, 3.”Lepădați dar orice răutate, orice vicleșug, orice fel de prefăcătorie, de pizmă și de clevetire și, ca niște prunci născuți de curând, să doriți laptele duhovnicesc și curat, pentru ca prin el să creșteți spre mântuire, dacă ați gustat în adevăr că bun este Domnul.” Vers. 23,23.”„El n-a făcut păcat și în gura Lui nu s-a găsit vicleșug.” Când era batjocorit, nu răspundea cu batjocuri și, când era chinuit, nu amenința, ci Se supunea dreptului Judecător. El a purtat păcatele noastre în trupul Său pe lemn, pentru ca noi, fiind morți față de păcate, să trăim pentru neprihănire; prin rănile Lui ați fost vindecați.” Înțelegem dar ce zice Petru în ultimele cuvinte din vers. 3. ? Zice, dragilor, dacă ați gustat în adevăr BUNĂTATEA lui Dumnezeu, voi să nu mai trăiți în felul vechii voastre gândiri adamice, căci voi v-ați  născut în Hristos, aveți natura Lui, felul Lui de trai bun și desăvârșit și fiți dar ascultători ai Cuvântului Lui, ca să nu vă înșelați singuri și țineți bine minte, voi sunteți ”duhovnicești” și nu firești și pământești și lumești. Voi ați murit împreună cu Hristos și ”viața” voastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu. Unde? În locurile cerești, la dreapta Tatălui. De acolo se trăiește ”viața Lui” pe pământ ca în cer, pentru că după ce am murit cu El, la cruce, am și înviat la o viață nouă împreună cu El.

   Efeseni 2:6-10.”El ne-a înviat împreună și ne-a pus să ședem împreună în locurile cerești, în Hristos Isus, ca să arate în veacurile viitoare nemărginita bogăție a harului Său, în bunătatea Lui față de noi în Hristos Isus. Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. Căci noi suntem lucrarea Lui și am fost zidiți în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm în ele.”

   ”Viața” Duhului,”Viața” duhovnicească pe care o trăiește un fiu de Dumnezeu are centrul în locurile cerești, în Hristos și de acolo trăiește aici pe pământ. Deci duhul este în cer și trupul pe pământ, unde-i sunt pregătite faptele bune, din Hristos, ca să le facă. Aceste fapte sunt bune fiindcă sunt din Hristos, dar faptele omului firesc, adamic, pământesc și nenăscut din nou sunt ”bune” unele, însă fără valoare înaintea Lui, pentru că nu sunt din duh, duhovnicești, ci sunt din pomul cunoștinței, iar Cuvântul le numește ”fapte moarte”, de care putem scăpa prin Har și Credință născuți din nou, în Hristos. Acum tu a ”cui” viață o trăiești,”Viața” Duhului Lui Dumnezeu, ori viața duhului lumii acesteia, firească și pământească și drăcească cum o numește Iacov.

   Mulțumesc Tată că avem ocazia să trăim ”viața” Duhului Tău, datorită ”crucii” Domnului Isus, care a luat păcatul, boala, neputințele, dependențele noastre asupra Lui și în schimb ne-a dat neprihănirea Lui, cu tot pachetul binecuvântărilor Tale. Mulțumim, fii mult glorificat Tată, Isuse și Duhule Sfânt. Amin!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 187
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni