Pocăința (4)
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 11/09/2023
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

                                                             Pocăința (4)

   Schimbarea minții o face Duhul Sfânt spontan și fără implicarea omului, ori a altor persoane în viața ta, doar atunci când auzi Evanghelia, o crezi și declari credința ta. Filip un ucenic a lui Isus a fost trimis să-l întâlnească pe Famenul Etiopian, care dorea să audă despre Dumnezeu, lucrarea Lui și voia Lui.

   Fapte Ap. 8:29-38.”Filip a alergat și l‑a auzit pe etiopian citind din profetul Isaia. El i‑a zis: „Înțelegi tu ce citești?” Etiopianul a răspuns: „Cum aș putea să înțeleg, dacă nu mă va călăuzi cineva?” Și l‑a rugat pe Filip să urce și să stea alături de el. Fragmentul din Scriptură pe care‑l citea era acesta: ”El a fost dus ca o oaie la înjunghiere și, ca un miel fără glas înaintea celui ce‑l tunde, așa nu și‑a deschis gura; umilit fiind, dreapta judecată i‑a fost refuzată. Și cine va vorbi despre urmașii lui? Căci viața i‑a fost luată de pe pământ. Famenul i‑a zis lui Filip: „Te rog, despre cine vorbește profetul astfel? Despre sine sau despre altcineva?” Filip a luat cuvântul, a început de la acest loc din Scriptură și i L‑a propovăduit pe Isus. Pe când își urmau ei drumul, au ajuns la o apă. Și Famenu l a zis: „Iată apă! Ce mă împiedică să fiu botezat?” Filip i‑a zis: „Dacă crezi din toată inima, se poate.”Famenul a răspuns: „Cred că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu.” A poruncit să stea carul, au coborât amândoi în apă și Filip l‑a botezat pe Famen. Când au ieșit din apă, Duhul Domnului l‑a răpit pe Filip și Famenul nu l‑a mai văzut, ci s‑a dus în drumul lui plin de bucurie.”

   Aici a avut loc ”pocăința” Famenului. Evanghelia vorbită de Filip a fost Isus și lucrarea Sa, împlinită la cruce, prin care omul ajunge să fie salvat din moartea păcatului și poate intra într-o relație de dragoste cu Isus, cu Tatăl prin Duhul Sfânt. Aceasta se numește ”naștere din nou, schimbarea minții, adică ”pocăința”. După ce Famenul si-a schimbat mintea prin credință, Filip a botezat pe Famen. Famenul a zis: ”cred că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu” și Filip a botezat pe Famen. Rezultatul a fost ”bucuria” Famenului că L-a întâlnit pe Hristos și Duhul Lui. De aici Etiopia a început să-L cunoască pe Domnul.

   Saul din Tars, viitorul Pavel este încă un exemplu de ”pocăință” autentică, spontană.

   Fapte Ap. 9:1-5.”Saul încă sufla amenințare și moarte asupra ucenicilor Domnului. A mers la marele‑preot și i‑a cerut scrisori către sinagogile din Damasc ca, dacă‑i va găsi pe unii că urmează Calea, bărbați și femei, să‑i aducă legați la Ierusalim. Pe drum, când se apropia de Damasc, deodată în jurul lui a strălucit o lumină din cer. El a căzut la pământ și a auzit un glas, care‑i zicea: „Saule, Saule, de ce Mă prigonești?” El i‑a răspuns: „Cine ești, Doamne?” Și Domnul i‑a zis: „Eu sunt Isus, pe care‑L prigonești~&."_~

   Întâlnirea lui Saul cu Domnul i-a schimbat viața spontan. Duhul Sfânt Și-a făcut lucrarea de transformare a lui Saul, iar el a întrebat,”Doamne ce vrei să fac?” Saul era alt om și Dumnezeu l-a pus în legătură cu Anania, care i-a redat vederea căzând de pe ochii lui solzii religiei care îl încorsetase pe Saul. Fapte Ap. 9:19b-21.”După ce a mâncat, a prins puteri.” Saul a rămas câteva zile cu ucenicii din Damasc. Și îndată a început să propovăduiască în sinagogi că Isus este Fiul lui Dumnezeu. Toți cei ce‑l ascultau erau uimiți și ziceau: „Nu este el cel care făcea prăpăd în Ierusalim printre cei ce chemau Numele acesta și care a venit până aici ca să‑i ducă legați înaintea preoților de seamă?”  Deci Saul era gata să propăvăduiască și altora mesajul ”dragostei” și să-i aducă la ”pocăință”. Mesajul ”pocăinței” este minunat. El schimbă vieți. El ia omul din împărăția celui rău și-l așază în Împărăția ”dragostei” Lui. Aici odată ajuns crește, iar mesajul ”pocăinței” schimbă mintea fiecărui om născut din nou și-l crește tot mai mult în cunoașterea lui Dumnezeu.”Pocăința” este un proces continu în schimbarea minții, în care Duhul Sfânt, împreună cu duhul nostru lucrează la alinierea minții sufletului la Duhul lui Dumnezeu din duhul nostru. Mulțumim Tată, Isuse și Duhule Sfânt.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 194
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni