Niciunul măcar
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 07/08/2023
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

                                                                        Niciunul măcar

   Rezultatul cercetării făcută de Ap. Pavel în Romani 3, cu privire la ”neprihănirea” lui Dumnnezeu în om este că: - nu s-a găsit nici un om neprihănit pe pământ, - niciunul măcar -. De la Adam până astăzi, toți oamenii pe pământ s-au născut în păcat și în blestem. Blestemul a fost din neascultarea omului de porunca Tatălui. Omul a pierdut binecuvântarea și a trăit blestemul, fără recuperare din partea lui. Deși până azi omul caută să intre în favoarea Tatălui, prin binele și faptele lui bune, Dumnezeu a pus - interzis - la intrare în grația Lui. Omul creat în Eden un suflet viu suflând suflarea Lui în el, a pierdut suflarea adică duhul de viață din Dumnezeu, rămânând doar suflet și trup, - duhul- s-a despărțit de Duhul Lui și Tatăl nu mai avea relație cu omul. În Înțelepciunea Lui planul era ”un nou om” născut și nu făcut, născut chiar din Dumnezeu, din Hristos. Această glorioasă lucrare a ”neprihănirii Lui în noi” a avut loc la cruce. Dragi mei este în totalitate lucrarea Harului lui Dumnezeu, nimic din partea omului, nimic. Nimic din neprihănirea omului, nimic, ci ”neprihănirea lui Hristos” în noi, atunci când credem acest mare Adevăr. Înțelegem că ”niciunul măcar” nu poate sta înaintea Tatălui cu neprihănirea lui, oricât de specială ar fi.”Niciunul măcar” nu intră în grația Tatălui prin el însuși,”niciunul măcar”. În grația Tatălui se intră prin Hristos Isus, atunci când crezi. Atunci vei muri împreună cu El și vei învia la viață împreună cu  El, un ”om nou”, în Hristos.

   ”Niciunul măcar”. Romani 3.10-18. „Nu există niciun om drept, niciunul măcar! Nu există niciunul care să înțeleagă! Nu există niciunul care să-L caute pe Dumnezeu! Toți s-au rătăcit; au ajuns, cu toții, corupți. Nu mai există niciunul care să facă binele, niciunul măcar! “ „Gâtul le este un mormânt deschis; cu limbile lor ei înșală“. „Sub buzele lor este venin de viperă“. „Gura le este plină de blestem și amărăciune“. „Picioarele lor se grăbesc să verse sânge; prăpădul și nenorocirea se află pe căile lor și n-au cunoscut calea păcii“. „Nu este frică de Dumnezeu înaintea ochilor lor! “. --------------- Dacă te găsești cumva în aceste stări moștenite din Adem, nu ezita, ci grăbește-te și apucă pe cărarea ”neprihănirii” lui Hristos, salvându-ți viața.

   Dreptatea (neprihănirea) lui Dumnezeu prin credință. Romani 3:21-24.”Dar acum a fost arătată o neprihănire a lui Dumnezeu, fără Lege, despre care se mărturisește prin Lege și Profeți și anume dreptatea (neprihănirea) dată de Dumnezeu prin credința în Isus Cristos, pentru toți cei ce cred. Căci nu se face nici o diferență. Fiindcă toți au păcătuit și sunt lipsiți de gloria lui Dumnezeu, dar sunt îndreptățiți fără plată, prin harul Lui, prin răscumpărarea care este în Cristos Isus.”

   Romani 6:1-9.”Ce vom spune atunci? Să continuăm să trăim în păcat ca să se înmulțească harul? În niciun caz! Noi, care am murit față de păcat, cum să mai trăim în el? Sau nu știți că toți cei care am fost botezați în Cristos Isus am fost botezați în moartea Lui? Noi, deci, am fost îngropați împreună cu El prin botezul în moarte, pentru ca, așa cum Cristos a fost înviat din morți prin gloria Tatălui, tot astfel să trăim și noi o viață nouă. Căci, dacă am devenit una cu El printr-o moarte asemănătoare cu a Lui, vom fi una cu El și printr-o înviere asemănătoare cu a Lui. Noi știm că omul nostru cel vechi a fost răstignit împreună cu El, pentru ca trupul păcatului să fie lăsat fără putere, în așa fel încât să nu mai fim sclavi ai păcatului. Căci, cine a murit de drept a fost eliberat de păcat. Iar dacă am murit împreună cu Cristos, credem că vom și trăi împreună cu El, știind că, odată înviat din morți, Cristos nu mai moare; moartea nu mai domnește asupra Lui.” -------------------- Se vorbește aici de moartea spirituală, care nu va mai avea putere asupra celui ”botezat în moartea lui Isus” adică ”născut din nou” și care își va mărturisi credința cujetului lui în apa botezului. Botezul în apă nu este botezul în moartea lui Hristos. Este scufundarea în moartea Lui, prin credință, pentru schimbul care a avut loc la cruce. El, Isus a fost făcut păcat, iar eu ”neprihănirea” lui Dumnezeu în El. Mulțumim Tată, Isuse și Duhule Sfânt. Amin!

Amin. Si eu m-am unit cu El in moartea Sa atunci cînd El m-a chemat, pt a fi una cu El si in Învierea Sa, trăind o viată nouă, prin credinţa Sa.
Adăugat în 30/08/2023 de ion.bragea
Mulțumesc pt. coment. Este cel mai mare lucru, a muri și a învia împreună cu EL. Adică a te identifica cu moartea și înviera Lui. Multe binecuvântări !
Adăugat în 20/09/2023 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 294
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni