Noi, în El și El, în noi
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 24/07/2023
    12345678910 0/10 X

                                                               Noi, în El și El, în noi

   ”Noi, în El” înseamnă, eu și cu tine în Hristos, poziția noastră în El.”El, în noi” înseamnă, Hristos Domnul în mine și în tine, pentru a fi lucrători fideli cu El, în disciplinarea și înnoirea minții, cu Cuvântul Lui.”Noi în EL” s-a întâmplat atunci când am auzit Cuvântul Evangheliei Lui, L-am crezut și L-am primit pe Isus ca Domn și Mântuitor personal. Atunci Duhul Sfânt și Isus ”Apa Vieții” ne-a „născut din nou”. Asta înseamnă că la cruce, am fost ”botezați în moartea Lui”, scufundați în Hristos. Acolo a avut loc moartea LUi și moartea mea, învierea Lui și învierea mea, împreună cu El. Acesta-i singurul botez valid pentru mântuire, scufundarea în Hristos, intrarea în moarte și învierea la o nouă viață, iar asta se dovedește ca o mărturie a unui cuget curat, regenerat, înviat și mărturisit cu gura ta în apa unui râu, botez oficiat de o altă persoană născută din nou, în fața martorilor nevăzuți și văzuți chiar acolo. Un om botezat în moartea lui Hristos și născut din nou, prin Duhul Domnului, este o făptură nouă, toate cele vechi s-au dus. Iată toate lucrurile s-au făcut noi. 2 Corinteni 5:17.

   Romani 6:3: 8.”Nu știți că toți câți am fost botezați în Isus Hristos am fost botezați în moartea Lui? Noi deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropați împreună cu El, pentru ca, după cum Hristos a înviat din morți prin slava Tatălui, tot așa și noi să trăim o viață nouă. În adevăr, dacă ne-am făcut una cu El printr-o moarte asemănătoare cu a Lui, vom fi una cu El și printr-o înviere asemănătoare cu a Lui. Știm bine că omul nostru cel vechi a fost răstignit împreună cu El, pentru ca trupul păcatului să fie dezbrăcat de puterea lui, în așa fel ca să nu mai fim robi ai păcatului, căci cine a murit,”de drept”, este izbăvit de păcat. Acum, dacă am murit împreună cu Hristos, credem că vom și trăi împreună cu El... ”

   Însă botezul în apa unui râu, a unui om nenăscut din nou, este nimic, este înșelăciunea lui și a altora care învață asta. Acum din momentul ”nașterii din nou”, înțelegem că noi am murit împreună cu Hristos,”de drept”, adică ”dreptatea” lui Dumnezeu a fost rezolvată față de om, prin ”Omul Isus” și el a primit dreptul de ”fiu” al Tatălui, venind la viață împreună cu Hristos. Noi am fost născuți - nu undeva -, ci, chiar în Hristos. Am primit natura Lui și moștenirea Tatălui, beneficiind de dreptul de ”fiu” prin naștere și înfiere în familia Lui. Acum ”de drept” situația noastră este rezolvată definitiv pe baza ”crucii lui Hristos” a Credinței și Harului pus la îndemâna noastră. Dar ”de fapt”, noi care suntem acum în Hristos, trebuie să trăim ca El aici pe pământ, în umblarea noastră. Iar El, Hristos a venit în ”noi” prin Duhul Lui, care locuiește în noi, aici în lumea asta și ne este Călăuzitor și Mângâietor, în a ne ajuta să creștem în credință, ca faptele pregătite de Tata, să le putem înfăptui cu dragoste, pasiune și corectitudine, în orice vreme și să putem beneficia de toate binecuvântările primite de la El, cu o minte nouă, sentimente corecte și o voință după voia Domnului.

   Coloseni 2:9-10.”Căci în El locuiește trupește toată plinătatea Dumnezeirii. Voi aveți totul deplin în El, care este Capul oricărei domnii și stăpâniri.

   Aleluiaaa,”de drept” noi suntem în Hristos, avem indentitate nouă, suntem ”fii” în familia Tatălui. Avem Viața Veșnică asigurată și moștenirea Lui, în Hristos.”De fapt” Hristos este ”în noi”, ca să fim ocrotiți, păziți, învățați, trăirea în Împărăția Tatălui și trăirea în Trupul lui Hristos, care este Biserica. Singurul lucru ca ne interesează, este relația Dumnezeu Tatăl, Fiul Său și Duhul Sfânt, pe orizontală și relația pe verticală cu Biserica ca Trup a lui Hristos. Mulțumim! Amin!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 230
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni