”Harul” izvorul prosperității
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 11/07/2023
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

                                           ”Harul”, izvorul prosperități

   Iubitul nostru frate Pavel, ne deschide inimile și mintea noastră prin ”mintea lui Hristos”, ca să pricepem Adevărul adevărat, prin care și noi la rândul nostru să dăm mai departe, pentru aducerea multor fii la slava lui Dumnezeu în Isus Hristos. Eu am numit Harul, Izvorul prosperității, lucru care poate pe cineva îl va gâdila, dar ceea ce cred eu este că pe cei ce-i gâdilă sunt atât de dornici după averi, nu numai în țară dar peste tot în lume, dau din coate... Că nu sunt prosperi, este pentru că nu sunt conștienți de Izvorul prosperității, Hristos. Totul pun într-o pungă spartă. Pungile nu sunt conectate la Sursă și nu știu direcția Hristos în noi, prosperitate absolută. Prostia din care ura a umplut inimile unora care zic: ”ăștia cu prosperitatea”, este din pricina necunoștinței Adevărului adevărat. Aici este paguba. O, dacă am cunoaște cine-I Harul, ce face Harul, unde locuiește Harul și ce aduce Harul cu El în viața noastră. Pavel zice;”dacă cineva primește în toată plinătatea Harul și Darul neprihănirii, va domni în viață,”prin Isus  Hristos”. Harul și Darul au venit prin Hristos, atunci cine-I Harul și Darul? Domnul Isus Hristos. Când Harul și Darul Isus a venit în lume, El a deschis un nou ”domeniu” de existență, în care El și cei ce-L primesc locuiesc și domnesc, înțelegi? Domnesc, nu chinuiesc. Unde domnesc, în sărăcie, mizerie, plâns, lipsă. . ? Nu, ci în prosperitate, belșug, bunăstare, bucurie... Nu vorbesc doar despre bani, ca să mai ai ocazia să hulești, ci prosperitate în toate lucrurile, pentru că noi suntem în Hristos, trăim în domeniul Harului, unde nu se găsește sărăcie în nici un fel. Și totuși este, este ca să poți tu huli, pentru că ce vorbești aceea ai. În puterea limbii tale stă moartea și viața, belșugul și sărăcia, dragostea și ura. Ce dai, ai. Vreau să înțelegem, când Harul a venit, a luat tot blestemul omului și în schimb a dat omului prosperitatea și binecuvântarea. Că nu vrem să învățăm asta ca să fim prosperi, trăim în mizerie și sărăcie și vom vedea mai jos textul din 2 Corinteni unde cei ai lui Hristos, din domeniul  Harului, au mai mult decât cele trebuincioase ca să dea și celui care nu vrea prosperitate ori până va învăța viața din Împărăția lui Hristos... Nu ai vrea să te umple și pe tine Domnul cu orice HAR, unde ești deficitar, ca să ai din destul, nu ca să te îngâmfi, ci ca să dai mai departe celor lipsiți?

   2 Corinteni 9:8- 15.”Și Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiți în orice faptă bună, după cum este scris: „A împrăștiat, a dat săracilor, neprihănirea lui rămâne în veac.” „Cel ce dă sămânță semănătorului și pâine pentru hrană” vă va da și vă va înmulți și vouă sămânța de semănat și va face să crească roadele neprihănirii voastre. În chipul acesta veți fi îmbogățiți în toate privințele, pentru orice dărnicie, care, prin noi, va face să se aducă mulțumiri lui Dumnezeu. Căci ajutorul dat de darurile acestea nu numai că acoperă nevoile sfinților, dar este și o pricină de multe mulțumiri către Dumnezeu. Așa că dovada dată de voi prin ajutorul acesta îi face să slăvească pe Dumnezeu pentru ascultarea pe care mărturisiți că o aveți față de Evanghelia lui Hristos și pentru dărnicia ajutorului vostru față de ei și față de toți și-i face să se roage pentru voi și să vă iubească din inimă, pentru harul nespus de mare al lui Dumnezeu față de voi. Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu pentru darul Lui nespus de mare!”Vrei să ai parte de Darul Lui ”nespus” de mare, de Harul Lui”nespus” de mare? Vrei? Ai! Nu vrei, hulește pe cei ce vreau și au și tu rămâi să nu ai.

   Mulțumim Tată bun, că după ce ne umpli cu orice HAR, ne îmbogățim în toate privințele, ca să putem fi darnici pentru cei care pot ajunge în nevoie și mai mult să fim o pricină de mulțumiri lui Dumnezeu, când vor aduce laude Lui pentru dragostea noastră, în care am ascultat de Tatăl nostru prin dărnicia din inimă și dragoste. Mulțumim Tată pentru Darul și Harul Tău nespus de mare. Amin 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 244
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni