Două legi opuse
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 03/07/2023
    12345678910 0/10 X

                                                                    Două legi opuse

   Legea Duhului de viață și legea păcatului și a morții. Două legi total diferite și potrivnice. Toți oamenii s-au născut guvernați de legea păcatului și a morții, prin întâiul Adam. Cu orice preț Dumnezeu dorea omul salvat de sub legea păcatului și a morții. Păcatul domnea de la Adam, deși nu era cunoscut ca păcat, până după darea Legii. Legea a fost dată prin Moise, harul a venit prin Hristos, Fiul Tatălui la cruce. Legea nu este rea, ci dreaptă și bună. Cum, atunci de ce venea Hristos să-i pună capăt? Pentru că nici un om nu era în stare să împlinească Legea și fiind ”dreaptă” te judeca rapid când o încălcai. Legea nu putea muri, adică să fie despărțită de om, era dată de Însuși Dumnezeu, cu scopul de al convinge pe om de nevoia de un Salvator de sub legea păcatului și a morții. Așa că, dacă legea trăiește, va muri ”omul”, plătind păcatul și împăcarea lui cu Tata. Care om?”Omul” Isus, Singurul care avea autoritatea să înfrunte puterea păcatului și a morții și prin El și noi fiecare la rândul nostru atunci când am crezut, am murit... ca să fim liberi de puterea morții și a păcatului.

   Romani 6:4.”Tot astfel, frații mei, prin trupul lui Hristos, și voi ați murit în ce privește Legea, ca să fiți ai Altuia, adică ai Celui ce a înviat din morți, și aceasta, ca să aducem rod pentru Dumnezeu. Căci, când trăiam sub firea noastră pământească, patimile păcatelor, ațâțate de Lege, lucrau în mădularele noastre și ne făceau să aducem roade pentru moarte. Dar acum, am fost izbăviți de Lege și suntem morți față de Legea aceasta, care ne ținea robi, pentru ca să slujim lui Dumnezeu într-un duh nou, iar nu după vechea slovă”. --------- Ce făcea legea? Ațâța păcatul prin pofte și omul azi se pocăia de păcat, mâine iar îl făcea și normal așa este și azi în religie. Pocăință și păcat, iar și iar, este aceiași viață... Dar eu și tu prin Har și Credință,”am murit” față de păcat, în Hristos și ne-am născut din nou, un om liber de păcat și moarte, adică nu mai suntem despărțiți de Tatăl. Suntem în El și El în noi, suntem ai Lui!

   Romani 8:1-4.”Acum dar nu este nici o osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus, care nu trăiesc după îndemnurile firii pământești, ci după îndemnurile Duhului. În adevăr, legea Duhului de viață în Hristos Isus m-a izbăvit de legea păcatului și a morții. Căci – lucru cu neputință Legii, întrucât firea pământească o făcea fără putere – Dumnezeu a osândit păcatul în firea pământească, trimițând, din pricina păcatului, pe Însuși Fiul Său într-o fire asemănătoare cu a păcatului, pentru ca porunca Legii să fie împlinită în noi, care trăim nu după îndemnurile firii pământești, ci după îndemnurile Duhului.” --------- O nouă ”viață” în Hristos. Am fost izbăviți, am fost așezați cu El în locurile cerești. Ne rugăm rugăciuni cerești, de sus în jos, ca în cer pe pământ și nu rugăciuni în care ne cerșim cele trebuincioase pentru viață și evlavie de jos în sus. Eu am fost în religie și știu bine...

   Romani 7:7-11.”Deci ce vom zice? Legea este ceva păcătos? Nicidecum! Dimpotrivă, păcatul nu l-am cunoscut decât prin Lege. De pildă, n-aș fi cunoscut pofta, dacă Legea nu mi-ar fi spus: „Să nu poftești!” Apoi, păcatul a luat prilejul și a făcut să se nască în mine, prin poruncă, tot felul de pofte, căci, fără Lege, păcatul este mort. Odinioară, fiindcă eram fără Lege, trăiam, dar când a venit porunca, păcatul a înviat, și eu am murit. Și porunca, ea, care trebuia să-mi dea viața, mi-a pricinuit moartea. Pentru că păcatul a luat prilejul prin ea, m-a amăgit și, prin însăși porunca aceasta, m-a lovit cu moartea.” ---------- - Fără Lege păcatul este mort, deci noi ”am murit față de păcat și Lege, iar păcatul la cruce s-a dus cu toată legea lui. A murit, fiindcă noi am murit împreună cu Hristos față de el. Avem viața din Hristos, Legea Duhului de viață. Mulțumim Tată!

 


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 232
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni