Starea de Har
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 27/06/2023
    12345678910 0/10 X

                                                                                     Starea de HAR

   (Dex explică ”stare”, - situație în care se află cineva; mod, fel, chip în care se prezintă cineva -) Care este acum situația în care se află un fiu de Dumnezeu născut din nou și înfiat în familia Tatălui? Care este ”starea” lui de față? Care este modul lui de  a fi, de a se manfesta, de a se desfășura, în ”starea” în care se află, pentrucă după felul lui de a fi, omul este cunoscut pe pământ, om bun, ori, om rău. Dar, chiar și înaintea lui Dumnezeu omul este cunoscut după ”starea” lui de a fi, de a se manifesta sau desfășura. Două feluri de ”vieți” cunoaștem aici pe pământ: - duhovnicească și firească -. În viața Duhului, omul duhovnicesc trăiește glorioasa ”stare” de ”neprihănire” a lui Dumnezeu în Hristos, singura ”stare” care dă omului drum deschis la Tronul Tatălui. Poți avea ”starea” bună a faptelor cele mai bune, nu folosește la nimic. Dar în ”starea” de -neprihănire - pentru fiul de Dumnezeu sunt pregătite faptele lui Hristos Isus, ca să umble în ele, iar în drumul spre cer, faptele îl vor urma și vor fi răsplătite. În această ”stare” de - Har - se intră prin credința în lucrarea terminată a Domnului Isus la cruce. Modul de a fi, de a se manifesta, de a se desfășura, pentru un fiu de Dumnezeu este: că ai ”pace”,”bucurie”,”nădejdea slavei Lui”,”bucurie chiar în necaz”,”răbdare”,”biruință”,”nădejde pașnică în orice situație” și asta o cunoaștem prin turnarea ”dragostei” Lui din belșug în noi, prin Duhul Lui. Această ”stare” de Har, în mijlocul dragostei Sale, ne face întotdeauna învingători pe Calea credinței, ca să putem crede pentru siguranța mîntuirii noastre și Viața Veșnică împreună cu Dumnezeu. Câteva referințe Biblice:

   Romani 5:1-5.”Deci, fiindcă suntem socotiți neprihăniți prin credință, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos. Lui Îi datorăm faptul că, prin credință, am intrat în această stare de har în care suntem și ne bucurăm în nădejdea slavei lui Dumnezeu. Ba mai mult, ne bucurăm chiar și în necazurile noastre, căci știm că necazul aduce răbdare, răbdarea aduce biruință în încercare, iar biruința aceasta aduce nădejdea. Însă nădejdea aceasta nu înșală, pentru că dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt, care ne-a fost dat.” 

   Mulțumim Tată pentru veșnica ”stare” de HAR, în care ne-ai așezat în Fiul Tău, Domnul nostru Isus Hristos, Iubitul inimii noastre. Mulțumim Isus că în Tine ai adus Harul, Har după Har pentru toate situațiile și ”stările” în care am putea ajunge aici. Harul Tău ne este deajuns. Nu vrem nimic din ”starea” omenirii firească și... . . Vrem Hristos și Amin!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 236
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni