Cum și cine domnește ?
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 20/06/2023
    12345678910 0/10 X

                                                              Cum și cine domnește?

   Cineva ”domnește”, oricum, în viața mea și a ta. Fie ”domnește” viața, fie ”domnește moartea. În viață ”domnești” prin Isus Hristos și trăiești, în moarte ”chinuiești” prin înșelătorul și mincinosul. Când Isus ”domnește” în viața mea și a ta,”domnim” și noi împreună cu El. La fel, când ”domnește” cel rău, de fapt ”domnește” moartea și noi chinuim. Aici  moartea nu înseamnă trecere din viață, ci despărțire de Dumnezeu, separare de binele Pomului Vieții și intrarea în ”domnia” înșelătorului care a înșelat omul prin pomul cunoștinței binelui și răului. Fiecare din noi ”domnim” în viață, ori ”chinuim” în viață, depinde de ”domnia” sub care trăim. De exemplu, Adam ”domnea” peste tot pământul, era stăpân peste tot ce exista pe pământ. El ”domnea” în viață prin puterea Creatorului Lui. Avea și autoritate oriunde ar fi dorit, nimic nu i se împotrivea, până în ziua când înșelătorul a fost ascultat, zădărnicind dragostea și ascultarea de Dumnezeu. Toți ne-am născut fizic sub ”domnia” celui rău și am fost învățați să chinuim în viață, prin boală, prin dependențe, prin pofte, prin neascultare de Dumnezeu, prin stăpânirea a tot ce diavolul punea pe noi. Dar Dumnezeu Tatăl, mai înainte de întemeierea lumii, cunoscând mersul vieții omului, a hotărât ca prin Hristos Fiul Lui Preaiubit să ne ”nască din nou” în El, la o nouă viață și sub ”domnia” Lui. Isus Darul și Harul lui Dumnezeu pentru întreaga omenire, S-a arătat ca să ne scape de sub ”domnia” celui rău, diavolul. Cei care se nasc sub această ”domnie” și au ocazia și fericirea să primească Darul și Harul neprihănirii în toată plinătatea, aceștia ”domnesc” în viață” sfidând moartea la orice atac al ei, punându-i pumnul în gură și călcând peste toată puterea ei, prin puterea Duhului Domnului care lucrează cu tărie în ei, fiindcă au Cuvântul viații în inima lor, cu care se pot împotrivi și el nu are decât să-și ia ”domnia” de peste ei și să fugă, înțelegi, să fugă. Cuvântul zice, supune-ți-vă lui Dumnezeu, împotriviți-vă  diavolului și el va fugi de la voi și acest Adevăr când Îl crezi, nimic nu-i stă împotrivă, se face.

   Romani 14-     Totuși moartea a domnit, de la Adam până la Moise, chiar peste cei ce nu păcătuiseră printr-o călcare de lege asemănătoare cu a lui Adam, care este o icoană preînchipuitoare a Celui ce avea să vină. Dar cu darul fără plată nu este ca și cu greșeala, căci, dacă prin greșeala unuia singur, cei mulți au fost loviți cu moartea, apoi cu mult mai mult harul lui Dumnezeu și darul pe care ni l-a făcut harul acesta într-un singur om, adică în Isus Hristos, s-a dat din belșug celor mulți. Și darul fără plată nu vine ca printr-acel unul care a păcătuit, căci judecata venită de la unul a adus osânda, dar darul fără plată venit în urma multor greșeli a adus o hotărâre de iertare. Dacă deci, prin greșeala unuia singur, moartea a domnit prin el singur, cu mult mai mult cei ce primesc, în toată plinătatea, harul și darul neprihănirii vor domni în viață prin Acel Unul singur, care este Isus Hristos!) …Astfel dar, după cum printr-o singură greșeală a venit o osândă care a lovit pe toți oamenii, tot așa, printr-o singură hotărâre de iertare a venit pentru toți oamenii o hotărâre de neprihănire care dă viața. Căci, după cum, prin neascultarea unui singur om, cei mulți au fost făcuți păcătoși, tot așa, prin ascultarea unui singur om, cei mulți vor fi făcuți neprihăniți. Ba încă și Legea a venit pentru ca să se înmulțească greșeala, dar unde s-a înmulțit păcatul, acolo harul s-a înmulțit și mai mult, pentru ca, după cum păcatul a stăpânit dând moartea tot așa și harul să stăpânească dând neprihănirea, ca să dea viața veșnică, prin Isus Hristos, Domnul nostru.” 

   Mulțumesc Tată, că Tu prin Duhul ne înveți în fiecare situație prin care trecem să primim Darul și Harul neprihănirii Tale din plin, ca să ”domnim„ în viață prin Domnul Isus Hristos. Această plinătate din Hristos o primim doar prin ”credință” și numai prin credință. Aici este plinătatea. Și mergem pentru asta, în scump Numele Domnului Isus!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 239
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni