Isus ”Vița”
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 13/06/2023
    12345678910 0/10 X

                                                                   Isus Vița    

   Cuvântul Domnului știm bine, că: Tatăl este ”Vierul”! Isus Hristos este ”Vița”! Eu și cu tine suntem ”mlădițele”!
   ”Vierul” a sădit Via pentru a avea ”roada” ei și pentru a  putea să se bucurie de via Lui.”Vița” este intactă, gata pentru a da ”rodul” dorit de Vier.”Mlădițele” sunt parte din Viță. Vița are asigurat tot ce-i trebuie în sol, pentru creștere. Mlădițele sunt la fel hrănite, pregătite pentru roadă prin Viță. Înțelegem că ”Mlădițele” rodesc, nu Vița și nici Vierul. Dacă o mlădiță este separată de Viță, nu mai poate rodi, pentru că, creșterea nu o face mlădița, ci Vița și ele fac rod împreună. Ele sunt ”una”. Nici Vița fără mlădiță, nici mlădița fără Viță. Acum o întrebare: când vedem o vie vorbim separat despre viță și mlădiță? Ori spunem,”uite o vie”! Acolo este vița și mlădițele, în ”una”. Este o vie.     

   Ioan 15:1-5.” Eu sunt adevărata Viță și Tatăl Meu este Vierul. Pe orice mlădiță care este în Mine și n-aduce rod, El o taie, și pe orice mlădiță care aduce rod, o curățește, ca să aducă și mai mult rod. Acum voi sunteți curați din pricina cuvântului pe care vi l-am spus. Rămâneți în Mine, și Eu voi rămâne în voi. După cum mlădița nu poate aduce rod de la sine, dacă nu rămâne în viță, tot așa nici voi nu puteți aduce rod dacă nu rămâneți în Mine. Eu sunt Vița, voi sunteți mlădițele. Cine rămâne în Mine și în cine rămân Eu aduce multă roadă, căci, despărțiți de Mine, nu puteți face nimic.”    

   Acum vorbim despre noi ca fii de Dumnezeu. Tatăl vierul, Isus vița, noi mlădițele. Suntem ”una” pentru că El ne-a făcut ”una”. - Dar, nu crezi că ești prea îndrăzneață să te pui ”una” cu Vierul și cu Vița? așa zice religia, care a zădărnicit voia Domnului printr-o sfințenie falsă, cum că noi nu merităm, ci noi suntem păcătoși iertați ori neiertați, creștini amărâți și trudiți care nu știu dacă sunt sau nu mântuiți și asta pentru că au fost orbiți de cel rău care i-a făcut să creadă o minciună și să nu ajungă la adevărata credință, credința lui Isus. El  zice mai sus: ”voi sunteți ”curați” nu prin puterea binelui vostru, ci ”din pricina” Cuvântului”. Ce a făcut Cuvântul? Ne-a socotit ”neprihăniți” prin schimbul de la cruce, atunci când am crezut și am mărturisit puterea învierii Lui, în noi. Am murit, am fost îngropați, am înviat în El, în Hristos. Mlădițele sunt în Viță, sunt ”una” cu Vița. Noi suntem ”una” cu Hristos, Dumnezeul adevărat. Identitatea noastră este ”una” cu Hristos, din El, prin El și pentru El. Rămânem în Viță și așa rodim,”roada” Lui și nu a noastră. Religia caută roada în faptele și slujirile ei cele bune, dar Domnul vrea nu roada pomului cunoștinței binelui și răului, ci ”roada” Lui,”Viața” care curge din Viță în mlădițe, Sursa fiind Pomul Vieții. Unii zic erezii, dar Isus zice: ”Cine rămâne în Mine și în cine rămân Eu aduce multă roadă. .” Foarte clar: ”eu în Hristos și Hristos în mine.”     

   Ioan 14:20.”În ziua aceea, veți cunoaște că Eu sunt în Tatăl Meu, că voi sunteți în Mine și că Eu sunt în voi.”


   Ioan 17:21.”Mă rog ca toți să fie una, cum Tu, Tată, ești în Mine și Eu, în Tine, ca și ei să fie una în noi... ” 


   Mulțumesc Tată că L-ai îmbrăcat pe Fiul Tău cu haina mea (păcatul) și mie mi-ai dat haina Lui (neprihănirea) prin care am dreptul să fiu ”una” cu Tine. Iubesc și respect dragostea Ta și nu voi lua nicicând un lucru de apucat să fiu ”una” cu Tine, cu Domnul Isus și cu Duhul Sfânt. Amin!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 271
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni