Isus și .....
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 06/06/2023
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

                                                                                Isus și... .

   Isus, a fost, este și va fi Dumnezeu. Dumnezeu este UNA, în trei persoane. Nici Unul fără Celălalt nu este Dumnezeu. După cum o persoană, nu este întreagă, ca trup, fără duh și suflet. Nici un suflet nu este o persoană fără duh și trup și nici trupul nu este o persoană fără suflet. Dar fără duh este o persoană, moartă, separată de Dumnezeu. Deci lipsește firea dumnezeiască din aceea persoană și trăiește doar în sufletesc, de la Adam. Persoana fără duhul viu, este moartă în păcat, despărțită de Dumnezeu. Acest duh trebuie să vină la viață, în Hristos, prin Har și Credință. La fel Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Dumnezeu Duhul Sfânt sunt ”una”, în trei persoane, dar lucrează separat și în dispensații diferite. De exemplu înainte de Hristos, Dumnezeu Isus, era prezent alături de Dumnezeu Tatăl și Duhul Sfânt, dar era acoperit pentru om. Isus era știut ”Cuvântul”, până la întrupare. Cel ce opera era Dumnezeu Tatăl. De la întrupare și până la înnălțare era dispensația lui Isus, urmată apoi de vremea și lucrarea Duhului Sfânt, care o trăim noi astăzi. Duhul Sfânt după ”nașterea din nou” locuiește în omul născut din nou, eu și cu tine. Sunt trei dispensații diferite, dar Ei fiind ”una” lucrează împreună și au lucrat totdeauna împreună, în fiii Lui. Lucrarea Duhului este să ni-L descpere pe Tatăl și pe Fiul în noi. Bazați pe călăuzirea Duhului și ascultarea de El mergem înainte spre desăvârșire, privind țintă la Hristos și lucrarea Lui, terminată la cruce. Isus este Subiectul întregi Biblii. Isus nu are comparații, nici în cer, nici pe pământ. Isus este Singurul, care a avut, are și va avea prioritate oriunde și oricând. Dacă trebuie să te mântuiești, Isus Hristos este Sursa din care poți primi mântuirea și ”punct”. Isus este Cel ce te duce în destinul tău pe pământ și Isus este Căpetenia și Desăvârșirea credinței tale, până când ne va înfățișa înaintea Tatălui, o Biserică slăvită, fără pată și zbârcitură. Cel mai mare demon astăzi este religia, care a făcut o mie și una de denominații și aproape în fiecare este despre Isus -și- Biblie, Isus -și- Vechiul Testament, Isus -și- Noul Testament, Isus -și- sâmbăta, Isus -și- poruncile, Isus -și- mama Domnului, Isus -și- sfinții x, y, z... . Isus -și- tradița noastră... Isus -și- crezul nostru, Isus -și- regulile noastre, Isus -și- baticul, fusta, pantalonii, preoții, pastorii, liderii~&,"&~Deci Isus -și-... . . De ce sunt atâtea credințe și religii? Pentru că nu este Isus și ”punct”. Fiecare se închide în rama lui și zice ”numai aici este Isus”. Nu, nu Isus nu stă în rame, nu stă între ziduri, nu stă lucrurile făcute de mâini, ci El stă în ”inima” născută din și în Hristos, prin Duhul Lui.

   Psalm 33:4.”Căci Cuvântul Domnului este drept și toată lucrarea sa este cu credincioșie.”

   Psalm. 147.”El Își trimite porunca pe pământ; Cuvântul Lui aleargă repede.”

   Isaia 55:11.”tot așa este și Cuvântul Meu, care iese din gura Mea: nu se va întoarce la Mine fără rod, ci Îmi va împlini dorința și va reuși lucrul pentru care l-am trimis.”

   1 Petru 1:25.”. . însă Cuvântul Domnului rămâne pe veci! “. Și acesta este Cuvântul care v-a fost vestit prin Evanghelie.” ------ Isus este Cuvântul din aceste versete. Iar în Ioan 1:14. zice: ”Și Cuvântul S-a făcut trup și a locuit printre noi... ” ------- S-a întrupat, a crescut, a murit, a înviat și acum ne reprezintă în cer ca fii de Dumnezeu, născuți prin Duhul. Amin!

   Mulțumim Tată pentru Cuvântul Tău, care S-a făcut trup, Domnul Isus Hristos, care a luat Trup în noi fiecare ”născut din nou”, născut din El și în El, ca să putem fi ai Tăi pentru veșnicie. Amin!


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 271
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni