Viața veșnică (2)
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 30/05/2023
    12345678910 0/10 X

                                                                             Viața veșnică  (2)

   Ce este ”Viața Veșnică”?    

   Viața Veșnică, este prezența Domnului Isus Hristos, domeniul vieții Lui, descoperirea Lui, într-un cuvânt ”cunoașterea Lui”, în noi, cu noi și pentru noi. Dumnezeu a legat ”Viața Veșnică” de Fiul Său, care L-a rânduit să ni-L trimită, să se facă asemenea nouă, ca să poată să ne descopere ”dragostea Lui” pentru omul creat odată să trăiască ca El. Prin puterea lui omul nu a reușit, iar Dumnezeu S-a întrupat ca să-L poată arăta pe Tatăl în plinătatea Lui și să ne dea dreptul să fim fiii ai Săi, în Hristos, știind că astfel, atunci când vom crede, vom intra într-o ”Viață Veșnică” nesfârșită și eternă.”Viața Veșnică”, nu este legată de ani și timp.”Viața Veșnică” nu este doar acum în  timp, ci ea va continua în afara timpului, veșnic. Nici Dumnezeu chiar, nu trăiește în timp. El trăiește -prezentul-. El ne-a văzut în Hristos înainte de veșnicii, la fel ca atunci când Îl primim prin credință -acum-. De aceea noi ca fii ai Săi, putem experimenta ”Viața Veșnică” acum și aici. Ea nu trebuie așteptată după moarte, ea vine-n noi odată cu credința care produce nașterea din nou, în duhul nostru. Noi avem viața veșnică -acum- și o veșnicie. Fiindcă am primit-o în Hristos și prin Hristos, vom continua trăind ”veșnicia” pe baza Lui și a jertfei Lui, pe care am crezut-o și am intrat în familia Tatălui, primind moștenirea Lui, în Hristos și prin Hristos. Referințe Biblice:

    Ioan 3:36.”Cel ce crede în Fiul are viața veșnică, dar cel ce nu ascultă de Fiul nu va vedea viața, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el.” ----- Înțelegem? Când are viață cel ce crede? Acum!”are Viața Veșnică”. Nu până va greși? Nuuu! Acum. Și nouă ne greșesc copii, dar nu-i dezmoștenim. Cum ar face-o Dumnezeu?   

    Ioan 17:3.”Și viața veșnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, și pe Isus Cristos, pe Care L-ai trimis Tu”. ----- Aleluiaaa, în această Viață Veșnică” în care am intrat, nu ieșim din prezența Lui și descoperim din Cuvântul Lui tot mai mult cine-I El și ce dorește de la noi ca fii ai Săi. Astfel cu fiecare descoperire, Îl cunoaștem tot mai mult pe Dumnezeu și pe Domnul Isus Hristos. Aceasta-i ”Viața Veșnică”.

    1 Ioan 5:11-12.”Și mărturia este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viață veșnică, și această viață este în Fiul Său. Cel care Îl are pe Fiul are viața; cel care nu Îl are pe Fiul lui Dumnezeu nu are viața.” ----- Hristos ne-a dat ”Viața”care este în Fiul Său. Avem mărturia aceasta? Dacă crezi, da. Mărturia aceasta o păstrăm într-o -relație- autentică cu Hristos și Cuvântul Evangheliei Lui. Fără -relație- chiar dacă crezi că ai ”Viața Veșnică” nu o ai. Și s-ar putea Isus să zică:     

Matei 7:23.”Atunci le voi spune limpede: «Niciodată nu v-am cunoscut! Plecați de la Mine, voi cei ce comiteți fărădelegea! ».    Mulțumim Tată pentru ”Viața Veșnică ”, care o avem în Domnul Isus Hristos. Amin!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 279
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni