Harul ieftin sau gratis
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 22/05/2023
    12345678910 0/10 X

                                                       HARUL  ieftin sau gratis   

   Nimic nu este neînțeles ca Harul și nimic nu este mai înțeles greșit ca El. Când cel rău a reușit să zădărnicească în mintea fiilor valoarea Harului, a reușit mult, -dar nu totul-. Hristos este Cel ce prin Duhul Lui, descopere valoarea Harului oricărui căutător sincer al Harului. Harul și Credința fiind poarta prin care intră Hristos în inimă și care este însoțitor și biruitor pe tot parcursul vieții unui fiu de Dumnezeu. În domeniul Harului și prin puterea acestui duh de Har și tăria învierii lui Hristos în noi, am fost născuți din nou. Deci Harul este Viu, este Viață și aici la acest standard putem să ne manifestăm trăirea și umblarea în voia lui Dumnezeu și după principiile Harului divin, ca și noi la rândul nostru să putem da Har, celor din preajma noastră.     

   Harul nu este ieftin. Harul a venit prin Hristos și-L reprezintă pe El, ca Reprezentant al vieții noastre pe pământ. Valoarea Lui este inestimabilă, necalculabilă pământește. Harul nu se înlocuiește cu nimic. Pe Tatăl L-a costat Fiul Său, ca noi să beneficiem de acest măreț Har. Prin acest Har, noi putem să ne odihnim în viață, de greutatea păcatului, bolilor, dependențelor, legăturilor demonice... Este ceea mai înaltă statură care o poate atinge un fiu de Dumnezeu în duhul lui și apoi în procesul de înnoire a minții, în suflet, ca apoi și trupul să beneficieze de odihna lui Hristos prin Har. Harul este -gratis- dar nu ieftin. Harul -gratis-, înseamnă că nu-l poți cumpăra, nici vinde. Harul nu se dă cu nici un motiv, ori pretenție. Harul nu se justifică. Harul se crede, se primește, se trăiește și se crește în El. Harul se înmulțește în viața celor care dau curs lucrării Lui în viața lor. Harul este felurit, pentru fiecare situație din viață.     

   Har ieftin nu există, ci omul care nu înțelege și nu cunoaște Harul, ci doar a auzit despre El, că se dă gratis omului și care nu a fost născut din nou, ori nu a avut o învățătură curată despre Har, când aude că Dumnezeu dă Har omului, iartă necondiționat, e bun, milos, atunci se bucură că poate face păcat și Dumnezeu prin Har iartă. Da, este sigur asta, El iartă, dar, la fel ca un copil, care are stadii de creștere, la început cade, apoi cade tot mai rar, dar ajunge să poată umbla fără să mai cadă. La fel și un fiu de Dumnezeu, în domeniul Harului cade la început, dar crește și ajunge să umble liber de căderile copilăriei. Tata vrea fiii Săi să crească în Har și Harul se înmulțește în viața lor și ajung oameni mari, în care nu se mai bucură de o minciună, că Harul este ieftin și poți păcătui. Harul nu este ieftin, un -cadou- poate fi foarte scump. Respectăm Harul, iubim Harul, ascultăm Harul, primim Harul și trăim în Har, locuind toată viața în domeniul Harului și în Viața Harului, în Hristos în noi, cu noi și Har pentru noi.     

   Romani 3:24.”Și sunt socotiți neprihăniți, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea care este în Hristos Isus.”    

   1 Timotei 1:14.”Și harul Domnului nostru s-a înmulțit peste măsură de mult împreună cu credința și cu dragostea care este în Hristos Isus.”   

   Evrei 4:16.”Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului ca să căpătăm îndurare și să găsim har, pentru ca să fim ajutați la vreme de nevoie.”  2 Petru 3:18a  ”... . ci creșteți în harul și în cunoștința Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos~& ."_~    

   Amin! Mulțumim Tată pentru Harul Tău, în Domnul Isus Hristos.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 252
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni