Neprihănire desăvârșită
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 15/05/2023
    12345678910 0/10 X

                                                               Neprihănire desăvârșită

   ”Neprihănirea desăvârșită” este doar -neprihănirea lui Hristos-. Fii de Dumnezeu nu mai caută să fie ”neprihăniți” prin ceea ce ei sunt. Ei știu bine că ”neprihănirea” lor este ”neprihănirea lui Hristos” în ei. Această ”neprihănire” la cruce a ajuns desăvârșită. Este deplină, completă și absolută. Isus prin supunerea și ascultarea Lui față de Tatăl, a făcut ca ”neprihănirea” Lui să capete forma definitivă. Cei ce cred în lucrarea Domnului Isus împlinită la cruce, odată pentru totdeauna sunt -neprihănirea lui Dumnezeu în El, în Hristos-. Fii de Dumnezeu primesc această ”neprihănire” prin credință și vor continua să o trăiască toată veșnicia, împreună cu Hristos, în Hristos și pentru Hristos. Veșnicia este asigurată în El. Ceea ce este ”neprihănit” în fiii de Dumnezeu este -duhul- lor. Duhul este făcut desăvârșit la cruce, în Hristos. Cel ce se lipește de Domnul este un singur -duh-cu El. Această ”neprihănire” nu mai trebuie să crească șă se maturizeze, este desăvârșită. Cine trebuie să se maturizeze în noi este ”sufletul”, mintea, sentimentele și voința, care mai înainte de desăvârșirea neprihănirii lui Hristos în duhul nostru, erau la conducerea vieții noastre, fiindcă duhul nostru era mort în păcat. Trupul trimitea ideile minții, prin cele cinci simțuri și mintea hotăra trăirea a ceea ce trupul dorea. Aici este necesar schimbarea minții vechii și înnoirea ei cu lucrurile vieții veșnice și dumnezeiești, ca mintea nouă din duhul nostru să poată primii lucrurile noi ale Duhului Sfânt. Când sufletul se aliniază la duh, prin Duhul Sfânt, trupul se va supune majorități, căci firea este rânduită morții. Știm bine că am fost răstigniți, morții, îngropați și înviați, cu Hristos. Natura veche a murit și am primit natura lui Hristos, care nu mai poate păcătui. Aici este un proces și aici este lupta fiului de Dumnezeu, ca să învețe să trăiască viața din duh, nu ca să fie mântuit, ci ca să poată trăi o viață de biruință, în măreața Împărăție a lui Hristos, în toate lucrurile. Referințe Biblice:

   2 Corinteni 5:21.”Pe Cel ce n-a cunoscut nici un păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.” ----- Isus a fost ”făcut” păcat, cu păcatul meu și al tău, ca noi să putem avea ”neprihănirea” LUi. Acum crede tu ce vrei, poate crezi că-ți vei pierde mântuirea când trupul tău va păcătui, dar este ceea mai mare minciună a celui rău, ca să crezi că ”neprihănirea” lui din tine acum o primești și când ești rău o pierzi. Nu ai fost făcut neprihănit prin puterea ta, nu vei merge neprihănit prin puterea ta și nu vei ajunge neprihănit prin puterea ta, ci neprihănirea Lui, ți-a asigurat veșnicia, iar dacă ai trăit neprihănirea în viața de zi cu zi, ai fost un biruitor din Sion și nu un om oarecare. Crede, sunt ”neprihănirea” desăvârșită a lui Dumnezeu ”în” Hristos.

   1 Corinteni 6:17.”Dar cine se lipește de Domnul este un singur duh cu El~_."& ,"& ~. Un singur duh cu El. După unirea Duhului Lui, cu duhul meu se mai poate aștepta separarea? A fost cumva făcută ”una” prin puterea mea și a ta? Nuu, ci este pentru veșnicie. Contextul acestui verset este pentru educarea sufletului și trupului meu, la ceea ce este în duh, viața lui Hristos, un proces de înnoire a minții cu Cuvântul Adevărului. Romani 6:9.”. . tot așa acum trebuie să vă faceți mădularele voastre roabe ale neprihănirii, ca să ajungeți la sfințirea voastră!” Aici este lupta noastră, nu ca să fim mântuiți, căci suntem deja, ci ca să ajungem la sfințirea din duh și în suflet și în trup. Acum,”neprihănirea” noastră în duh este desăvârșită, noi suntem duh, avem un suflet și locuim într-un trup, în care desăvârșirea ”neprihănirii se lucrează, ca să fim găsiți întregi la venirea Lui, duh, suflet trup.

   Filipeni 3? 9~_."& ~. . și să fiu găsit în El, nu având o neprihănire a mea, pe care mi-o dă Legea, ci aceea care se capătă prin credința în Hristos, neprihănirea pe care o dă Dumnezeu prin credință~_."& ,"& ~. . Neprihănirea afișată prin meritele și faptele bune este imperfectă, nedesăvârșită și neacceptată de Dumnezeu, dar ”neprihănirea” lui Hristos este desăvârșită, perfectă și acceptată de Dumnezeu. Care este neprihănirea ta? Cu ce te vei înfățișa înaintea lui Dumnezeu? El acceptă doar ”neprihănirea” desăvârșită în Hristos. Amin!

   Mulțumim Tată pentru că ne-ai dat ”neprihănirea” Fiului Tău și ne-ai făcut ”neprihănirea” Ta în Hristos. Mulțumim pentru Duhul Tău, care ne învață să o trăim deplin în duhul nostru și să învățăm și mintea noastră să o trăiască, ca să fim biruitori în viață, aici și o vecie. Amin!



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 256
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni